Nationaal Dubo Centrum

maandag 14 oktober 2002

Evaluatie internetsite NDC

Uit een evaluatie van onze website blijkt dat de vernieuwde website veel en intensief wordt bezocht, maar dat de site op een aantal punten voor verbetering vatbaar is. Aan dat laatste punt nu is gewerkt.

Gemiddeld registreert de website van het Nationaal Dubo Centrum 7.000 bezoekers per maand, waarbij de gemiddelde bezoeker 10 pagina's met informatie raadpleegt. Ook de vakpers maakt geregeld gebruik van onze site voor achtergrondinformatie en als nieuwsbron. Daarnaast gebruiken bezoekers de website ook om zich aan te melden voor de Nationale Dubo Dag op 28 november aanstaande (tot nu toe een derde van de aanmeldingen). Uit de evaluatie komen daarnaast ook minder positieve aspecten naar voren. Zo blijkt met name de zoekfunctie optimaler te moeten functioneren. Naast het verhelpen van enkele kleine onvolkomenheden als het printen van pagina's, zijn de mogelijkheden om te zoeken en/of te selecteren op de website sterk uitgebreid en verbeterd.

Beter zoeken en selecteren
De hoeveelheid inhoudelijke informatie op de website is de afgelopen tijd sterk toegenomen. Daardoor is de behoefte aan goede zoek- en selectiemogelijkheden navenant toegenomen en de afgelopen weken is dan ook hard gewerkt om hiervoor meer mogelijkheden te creëren.

Alfabetisch zoeken in 'publicaties', 'infobladen' en 'projecten' In 'publicaties' kon al worden gesorteerd op titels, jaar van uitgave en type publicatie. Op eenzelfde wijze vond in 'infobladen' sortering plaats op titel en in 'projecten' op projectnaam, gemeente, sector of regio. Nu is het ook mogelijk direct een overzicht te krijgen van titels, projecten of gemeenten die met een bepaalde letter beginnen (zie het alfabet in de linker kolom). Zo kunt u direct bij de gewenste informatie komen.

Geavanceerd zoeken in 'publicaties'
In 'publicaties' kan nu geavanceerd worden gezocht op ISBN-code, uitgever, auteur, jaar van uitgave (van tot), 'bestellen bij' en naar bepaalde series van publicaties. Zoeken op titel, ondertitel, samenvatting en trefwoorden loopt via de normale zoekfunctie. Deze laatste zoekfunctie is overigens ook verbeterd door de mogelijkheid te zoeken met gecombineerde termen. De combinaties AND en OR (ook te gebruiken door respectievelijk een spatie en '|') leveren nu betere en nauwkeurigere resultaten.

Projecten selecteren op kenmerken
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een uitbreiding van de selectiemogelijkheden op projecten. Projecten met bepaalde kenmerken kunnen dan direct worden geselecteerd, bijvoorbeeld de voorbeeldprojecten of projecten waarin duurzaam geproduceerd hout met het FSC-keurmerk is toegepast.

Tips om te selecteren
De selectiemogelijkheden uit de linkerkolom op webpagina, te weten bouwsector (woningbouw, utiliteitsbouw, enzovoort) en thema (energie, water, materialen, enzovoort), blijven bestaan. Door één van deze selecties te combineren met de keuze voor een bepaald soort informatie (infobladen, projecten, enzovoort) uit de horizontale balk boven aan de webpagina, is de kans veel groter dat de gevonden informatie aansluit bij de vraag.

Geen antwoord? De Dubo Infodesk!
Met deze nieuwe functies verwachten wij dat u nog beter en sneller antwoord kunt vinden op uw vragen. Vindt u desondanks toch niet wat u zoekt, dan kunt u altijd een vraag stellen aan de Dubo Infodesk.