---

Ministerie van Defensie



---

foto: Vlaggen halfstok bij SFOR (Koninklijke Landmacht)

Militairen in Bosnië gedenken Prins Claus op ingetogen wijze

14-10-2002

Net als veel andere uitgezonden eenheden, betuigt ook het 42ste Gemechaniseerde Bataljon SFOR 12 zijn medeleven met de Koninklijke familie in verband met het overlijden van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden. Op de verschillende bases in Bosnië-Herzegovina bij Bugojno, Novi Travnik, Suica, Jajce en de relayeerstations R-0-A en R-0-B hangen de Nederlandse vlaggen halfstok. Uit respect hebben de Bulgaarse, Roemeens en Slowaakse contingenten op de base Bugojno ook hun nationale vlaggen halfstok gehangen.

Na het overlijdensbericht heeft de bataljonscommandant luitenant-kolonel P.J. Schaberg tijdens een ingelast appèl gesproken over de speciale betekenis van Prins Claus voor de Nederlandse samenleving. Bij de overige Nederlandse eenheden in Bosnië zijn eveneens speciale bijeenkomsten gehouden om Prins Claus te gedenken.

Afgelopen vrijdag 11 oktober heeft een speciale afvaardiging van het bataljon het condoleanceregister op de Nederlandse ambassade in Sarajevo getekend. Om het medeleven verder tot uitdrukking te brengen zijn alle feestelijkheden vanaf het moment van overlijden tot de teraardebestelling afgelast. Iedere militair krijgt de gelegenheid dinsdag 15 oktober de plechtigheden in Den Haag en Delft op de televisie te volgen, mits de operationele omstandigheden dit toelaten. (foto: KL-voorlichting SFOR)