Vereniging Milieudefensie

Aankondiging voor de pers

Bekendmaking uitslag EKO-telling supermarkten

Amsterdam, 14 oktober 2002 - Een supermarkt in Drenthe heeft dit jaar de EKO-Award in de wacht gesleept. Op vrijdag 18 oktober maken Milieudefensie en Greenpeace de uitslag bekend van de EKO inventarisaties 2002. Jaarlijks tellen de twee organisaties met behulp van vrijwilligers in het hele land het assortiment biologische producten in de supermarkten. De uitreiking vindt plaats om 14.00. Nadere informatie over de precieze plek en programma volgt vrijdagochtend.

Dit jaar zijn 350 supermarkten aan het onderzoek onderworpen, dat zijn er honderd meer dan vorig jaar. Meer dan 150 producten en productcategorieën zijn onderzocht door 120 vrijwilligers. De conclusies uit het onderzoek betreffen onder meer het supermarktfiliaal met het grootste biologische assortiment, de keten met het grootste aanbod, ontwikkeling van het aanbod van 1998 tot nu en een vergelijking met andere Europese landen. Dit jaar is vooral gelet op biologisch vlees in de supermarktschappen. Milieudefensie zal zich de komende tijd hard maken voor meer biologische vleesproducten in de supermarkten, tijdens de internationale actieweek: Voedsel en landbouw, tijd om te kiezen (19 - 26 oktober 2002).

De uitreiking van de EKO-Award zal plaatsvinden in het winnende filiaal. De eigenaar van de winnende supermarkt en Nicole Bakker, campagneleider Voedsel bij Milieudefensie geven een korte reactie op de uitslag. Vrijwilligers van Milieudefensie delen informatie uit over biologische producten aan het winkelend publiek.

Voor meer informatie Milieudefensie persvoorlichting 020 5507 333


---