Ingezonden persbericht van MODINT, Ondernemersorganisatie voor mode en interieur

VAN KOP-STAART NAAR NETWERKBEDRIJF

5e clinic Sourcing & Productie-uitbesteding van start

Amsterdam, 12 september 2002

Op 14 oktober a.s. start in Zaltbommel de 5e clinic Sourcing & Productie-uitbesteding. De clinic is een co-productie van de LIFT group en MODINT, ondernemersorganisatie voor mode en interieur, en helpt ondernemers goed in te spelen op de nieuwe manieren van sourcing en productie-uitbesteding.

Steeds meer (merk)kledingleveranciers leggen zich nadrukkelijk toe op de marketing van hun producten, zo bleek tijdens het IAF congres 2002 dat MODINT eind mei van dit jaar organiseerde. De productie zelf en de logistiek worden steeds meer 'buiten de deur' gezet. Dat betekent echter niet dat een bedrijf daar niets meer van hoeft te weten. Waar kop-staart bedrijven vroeger productie echt begeleiden, zijn de moderne netwerkbedrijven meer de beheerser van het proces, de eindcontroleur van kwaliteit.

In de clinic Sourcing en Productie-uitbesteding kunnen directeuren, productie- en sourcingmanagers (en hun assistenten) zich de nieuwe manier van werken eigen maken. Specialisten behandelen actuele onderwerpen als vraaggestuurd sourcen, kwaliteitscontrole, vendor rating, leveranciersselectie, maatvoering en douanezaken, zoals past bij moderne netwerkbedrijven. De sessies vinden plaats op 10 achtereenvolgende maandagen van 16.30 tot 20.00 uur. De clinic kost ¤ 1.495, inclusief de diners. Bedrijven die bijdragen aan het Sociaal Fonds voor de confectie-industrie kunnen bovendien in aanmerking komen voor ROS subsidie tot maximaal 50% van de cursuskosten.

De clinic is de enige cursus in Nederland die specifiek gericht is op de volle breedte van sourcing en productie-uitbesteding in de kledingbranche. Voor informatie en aanmelding kunnen belangstellenden terecht bij Matthijs Crietee (MODINT), 020 512 14 46 of Hans van Oorsouw (LIFT group), 0418 511 344.