Wageningen Universiteit

Persbericht

7 oktober 2002, nr. 062

Storm-van der Chijs stipendia voor veelbelovende vrouwelijke promovendi aan Wageningen Universiteit

Op dinsdag 15 oktober zal het Storm-van der Chijs Fonds drie stipendia uitreiken aan veelbelovende vrouwelijke promovendi aan Wageningen Universiteit. De Storm-van der Chijs stipendia worden tweejaarlijks uitgereikt. Ze beogen erkenning te geven aan het werk van WU-promovendae en hen te stimuleren in de wetenschap door te gaan. Het College van Bestuur draagt bij elke uitreiking steeds één stipendium bij.

Wetenschapper & Vrouw is dit jaar het thema voor de uitreiking. Na een algemene inleiding en een overzicht van de situatie aan Wageningen UR is het woord aan het forum en de zaal. Daarin staan de knelpunten en kansen centraal die vrouwen bij hun loopbaan in de wetenschap tegenkomen. Vrouwen worden uitgenodigd hun visie te geven en vanuit de praktijk mogelijkheden voor eigen bijdragen en voor ondersteuning vanuit de instelling te benoemen. Doel is de complexe situatie rond de achterblijvende integratie van vrouwen in de wetenschap beter te leren begrijpen en te kunnen verbeteren.

Programma (afsluiting met receptie):
Welkom door voorzitter prof.dr.ir. Akke van der Zijpp. Inleidingen Posities van vrouwen in de wetenschap bij Nederlandse universiteiten door prof.dr. Anneke van Doorne-Huiskes, Sociologie, Universiteit Utrecht en Situatie en beleid aan Wageningen UR door drs. Margaret Zijlstra, hoofd Human Resource Management Wageningen UR. Forum Beleid, motieven en kansen: stemmen uit de Wageningen UR-praktijk o.l.v. dr. Thea van Kemenade, directeur management, Agrotechnologie en Voedings-wetenschappen met als forumleden: ir. Wijnie van Eck, Omgevingswetenschappen; dr. Fanny Heymann, UD Maatschappijwetenschappen; prof.dr. Louise Vet, Plantweten-schappen en ir. Margreet Zwarteveen, UD Omgevingswetenschappen. Uitreiking van de Storm-van der Chijs stipendia Na een introductie door prof.dr.ir. Akke van der Zijpp, voorzitter Storm-van der Chijs Fonds en het voorlezen van het juryrapport namens het College van Promoties door prof.dr.ir. Rudy Rabbinge, worden de stipendia aan drie promovendae uitgereikt.