LTO Nederland

Initiatief van WLTO en Regionaal Platform Arbeid Haaglanden

Persbericht: Servicepunt Arbeid opgericht

Dinsdag 15 oktober 2002 - Potentiële werknemers in de tuinbouw haken af door beperkte doorgroeimogelijkheden, seizoenswerk en vervoersproblemen. Het werken in de tuinbouw heeft voor velen daarnaast onvoldoende aanzien. Werkgevers in de tuinbouw hebben te maken met onvoldoende gekwalificeerde en gemotiveerde werkzoekenden, strenge regelgeving en een zwak imago. Om deze redenen is onlangs het Servicepunt Arbeid opgericht. Het doel ervan is het versterken van de arbeidsmarkt in het Westland. Het Servicepunt Arbeid is een initiatief van het Regionaal Platform Arbeid Haaglanden en de Westelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (WLTO).

Het Servicepunt Arbeid wil dit bereiken door ondernemers in de tuinbouwsector te informeren over projecten op het gebied van arbeid. Denk daarbij aan het project Seizoenarbeid (LTO) en Certificering Handmatige Agrarische Loonbedrijven (LTO/KvK). Hiernaast verwijst het Servicepunt Arbeid ondernemers door naar de juiste instanties voor specifieke informatie over onder meer personeelsmanagement, functiewaardering, arbeidsvoorwaarden en scholingsmogelijkheden. Ook helpt het Servicepunt Arbeid ondernemers die suggesties of ideeën hebben over arbeid in de tuinbouw met het ontwikkelen en uitvoeren daarvan.
Het Servicepunt Arbeid brengt tot slot bestaande projecten en initiatieven op het gebied van arbeid samen. Zo heeft ieder afzonderlijk project een grotere kans van slagen. Voorbeelden van projecten zijn Gereedschapskist Arbeid (LTO Groeiservice), Werkstages Nieuwkomers in de agraische sector (gemeente Den Haag), BeroepsBegeleidend Leren (Holland College/CWI Westland) en de promotiecampagne behappy@work.

Het Servicepunt Arbeid is gevestigd in het gebouw van het CWI Westland, Tiendweg 8 te Naaldwijk en is bereikbaar op telefoonnummer 0174-615112 of e-mail info@servicepunt-arbeid.nl Vanaf 1 november 2002 is het Servicepunt Arbeid te vinden op www.servicepunt-arbeid.nl

Maak gebruik van de WLTO nieuwsbrief service en ontvang onze persberichten via
e-mail. U kunt zich hiervoor aan- en afmelden via www.wlto.nl/nieuwsbrieven