Gemeente Moerdijk


2004 VESTINGSTEDENDAGEN IN WILLEMSTAD

In 2004 organiseert de gemeente Moerdijk de Vestingstedendagen in Willemstad. Het college stelt de gemeenteraad voor een bedrag van 50.500 beschikbaar te stellen voor de organisatie van deze dagen.

Jaarlijks organiseert een van de 16 leden van de Vereniging van Nederlandse Vestingsteden de Vestingstedendagen. Eén of twee dagen per jaar verandert het straat beeld van de organiserende vestingstad in een fraai historisch tafereel. De deelnemers presenteren zich door informatiestands in te richten en schouwspelen op te voeren. Ze zetten allemaal hun beste beentje voor om de mooiste dingen uit hun geschiedenis en cultuur te tonen aan het publiek.

Voor de organiserende vestingstad is het een happening die het plaatselijk erfgoed optimaal in de schijnwerpers zet. Jaarlijks trekken de vestingstedendagen duizenden bezoekers. Het is dan ook een enorme impuls voor het toerisme van de gemeente Moerdijk en met name van Willemstad.

De organisatie van de activiteiten kost veel voorbereiding. Daarom stelt het college voor een projectgroep op te richten. In deze projectgroep nemen vertegenwoordigers van verschillende disciplines zitting.

In 2000 heeft de gemeente al een bedrag van 40.212 gereserveerd. Nu vraagt het college dit bedrag aan te vullen tot 50.500. Met dit budget kan de werkgroep aan de slag om ook in 2004 de Vestingstedendagen tot een mooi cultureel en historisch evenement te maken.

Laatst gewijzigd 21 oktober 2002