Politie Midden- en West Brabant

verzamelde persberichten Tilburg

Tilburg, dinsdag 15 oktober 2002

Winkeldiefstal

Tilburg Een 18 jarige Bredase is maandagmiddag kort voor 18.00 uur aangehouden in de Heuvelstraat nadat zij een T-shirt had weggenomen uit een kledingzaak. Personeel zag dat de jonge vrouw er zonder te betalen met het kledingstuk van door ging. Na een korte achtervolging kon de verdachte in de Heuvelstraat worden aangehouden.

Controle in voetgangersgebied

Tilburg Bij een controle op de Heuvelstraat en omgeving werden maandag tussen 11.00 en 18.00 uur 14 bekeuringen uitgedeeld. De meeste (11 stuks) waren voor het fietsen in dit voetgangersgebied. Verder vielen er bekeuringen voor rijden door rood licht het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en het hinderlijk parkeren op een fietsstrook.

Voetganger aangereden

Tilburg Bij het oversteken, vanaf het NS station de Spoorlaan over, werd maandag om 20.30 uur een inwoner van het Belgisch Huldenberg (leeftijd onbekend) aangereden door een 41 jkarige bestuurder van een personenauto. Bij nader onderzoek bleek dat de Belg met groen licht bij de voetgangersoversteekplaats was overgestoken. De bestuurder van de auto, een inwoner van Sprang-Capelle had het oranje licht nog net meegepikt en trof daardoor het slachtoffer op zijn weg. Deze liep een hoofdwond en een schouderblessure op.

Gewonde is 18 jarige Tilburgse

Tilburg De jonge vrouw die maandagavond om 22.30 uur bij een ernstig verkeersongeval op de Ringbaan Oost gewond raakte is een 18 jarige Tilburgse. Zij zat als passagier in de auto die de oorzaak van het ongeval was.

Rond 22.30 uur zagen getuigen een BMW met hoge snelheid over de Ringbaan Oost rijden, in de richting van de ringbaan Zuid. De indruk bestond dat de bestuurder van deze BMW, een 18 jarige Tilburger, met een medeweggebruiker aan het racen was. Net voorbij de Enschotsestraat verloor de verdachte kennelijk de macht over het stuur. Hij raakt de stoeprand van de middengeleiding, rijdt een lichtmast uit de grond en komt dan op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer terecht waar hij op een auto botst die bestuurd werd door een 68 jarige Tilburger.

Na de aanrijding werden de 18 jarige passagier en de 68 jarige Tilburger afgevoerd naar het ziekenhuis. Beiden raakte ernstig gewond, doch de exacte aard van de verwondingen is niet bekend.

Pinautomaat en telefooncel vernield

Berkel-Enschot Onbekenden hebben afgelopen nacht, rond de klok van 00.45 uur, geprobeerd met een moker een pinautomaat open te slaan aan het Eikenbosch. Door het inslaan van de display van de geldautomaat dachten de daders mogelijk toegang te kunnen krijgen tot de achterliggende geldcassettes. Dit bleek echter niet zo makkelijk dan zij hadden gedacht en daardoor bleef het bij een zwaar beschadigde automaat. Kennelijk waren de daders hierdoor wel gefrustreerd, want met moker werd hierna nog een telefooncel onder handen genomen. De politie onderzoekt of de daders door een van de cameras van aanliggende winkels zijn genomen.