Gemeente Voorschoten

Jongeren moeten meer bij de politiek betrokken worden

Uitgebracht op: dinsdag 15 oktober 2002

"Jongeren moeten meer bij de politiek betrokken worden", dat was één van de conclusies die woensdagmiddag 9 oktober getrokken werd toen zon 25 jongeren bij elkaar kwamen in het Ambachts- en Baljuwhuis om zich voor te bereiden op het komende jeugddebat.

De voorbereidende middag werd geopend door wethouders sport en welzijnszaken, W. Carabain. Na een korte inleiding gingen de jongeren in vier groepjes samen met hun begeleiders uiteen. In elk groepje werd een thema uitgewerkt, te weten jeugd en sport, jeugd en veiligheid, uitgaan en communicatie met de politiek.

Uit het groepje communicatie met de politiek naar voren dat een jeugdkrant erg leuk zou zijn en werd er opnieuw gedacht aan een spreekuur met de wethouder. Het groepje uitgaan zou graag de bestaande uitgaansmogelijkheden uitgebreid zien. Voor het groepje sport was aandacht besteden aan gehandicaptensport een van de actiepunten en het groepje veiligheid tenslotte bepleitte de oprichting van een jeugdcommissie veiligheid. Aan het eind van de middag werd er door ieder groepje nieuwe afspraken gemaakt om zich nog één keer voor te bereiden voor het echte jeugddebat op 30 oktober aanstaande. Die dag volgen de laatste instructies, wordt er samen met de raadsleden gegeten en zal om 19.15 uur het debat beginnen.

Jongeren die alsnog deel willen nemen aan het jeugddebat kunnen contact opnemen met de ambtenaar jeugdbeleid, Judith van den Dungen. Zij is op maandag, dinsdag en vrijdag bereikbaar op 071-5600759 of per mail via
jmavandendungen@voorschoten.nl


- einde bericht -