Gemeente Velsen

Velsen, 15 oktober 2002

Wijziging zones collectief vervoer

Sinds 1 januari van dit jaar is in de gemeente Velsen sprake van een collectief vervoersysteem voor mensen van 65 jaar en ouder en mensen die een indicatie hebben in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg). Het vervoerssysteem houdt in dat deze personen binnen de gemeentegrenzen en naar een aantal plaatsen daarbuiten worden vervoerd. Met het vervoersbedrijf, Connexxion, is destijds afgesproken dat het systeem het vervoer verzorgt binnen een afstand van maximaal vier openbaar vervoerzones. Bij vijf openbaar vervoerzones of meer moet gebruik gemaakt worden van het landelijke vervoersysteem Traxx.

Sinds 1 oktober jl. echter heeft het ministerie van Sociale Zaken met het bedrijf dat Traxx verzorgt een nieuw contract gesloten. Daarin is besloten dat het Traxx-vervoer in het vervolg pas vanaf zes openbaar vervoerzones ingaat. Dit betekent, tot verrassing van de gemeente, dat vanaf 1 oktober jl. het gemeentelijk systeem van vervoer niet langer aansluit op het Traxxsysteem. Hierdoor komen veel mensen in de problemen.

Om dit probleem op te lossen is met Connexxion, het bedrijf dat het systeem van vervoer in Velsen verzorgt, afgesproken dat de gemeente met ingang van 1 november aanstaande, het aantal zones waarover het systeem vervoer verzorgt, uitbreidt van vier naar vijf openbaar vervoerzones.
Hierdoor sluit het systeem van vervoer van de gemeente Velsen per 1 november aanstaande weer aan op het landelijk Traxx-vervoer.

De mensen die nu reeds over een vervoerspas van de gemeente beschikken, zullen binnenkort nadere informatie ontvangen over de uitbreiding van het aantal zones.