Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

15 oktober 2002

Teams Werkendam - Woudrichem Alcohol in verkeer, twee bestuurders bekeurd. GIESSEN: Bij verkeerscontrole zijn vannacht (14 op 15 oktober) twee bestuurders van een personenauto betrapt op het gebruik van alcohol. Op de Parallelweg is een 20 jarige inwoner uit Andel aangehouden omdat hij te veel alcohol op had. De man blies iets boven de 0.5 mg./ml. Hem is een rijverbod van 1 uur opgelegd. AALBURG: Op de Wijksestraat blies een 63 jarige man uit die plaats 1 promille. Hij kreeg een dagvaarding mee en zal zich bij de rechter moeten verantwoorden. Ook is hem een rijverbod voor de duur van 4 uur opgelegd.

Geweld bij verkeersincident GIESSEN: Bij een verkeersincident gistermiddag omstreeks 15.40 uur op de Parallelweg is een 31 jarige vrachtwagenchauffeur uit Woudrichem door vier inzittenden van een Mercedesbusje bedreigd en mishandeld. Verder beschadigde zij een portier van de vrachtauto. De vrachtautochauffeur moest flink in de remmen toen hij de uit tegenover gestelde richting de Mercedesbus zag naderen. Voor beide voertuigen was weinig ruimte op de rijbaan nabij de Sluis. Toen de chauffeur de bestuurder van het busje hierop wilde aanspreken, werd hij direct bedreigd door de inzittenden van het busje. De chauffeur zette het op een lopen en ontkwam aan zijn belagers. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Team Geertruidenberg - Drimmelen: Controle op snelheid
DRIMMELEN: In de gemeente Drimmelen werden gisteren op verschillende locaties snelheidscontroles gehouden. MADE: Op de Crullaan passeerden meer dan 700 bestuurders de camera. Hoogst gemeten snelheid was 77 km/u. In totaal reden 38 bestuurders te hard.
HELKANT: Op de Kerkdijk reden 15 van de 107 passanten te hard. TERHEIJDEN: Op de Molenstraat passeerden bijna 200 bestuurders de camera. Tien onder hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 66 km/u.

Diefstal sportvereniging RAAMSDONKSVEER: Bij een inbraak in de bestuurskamer van een sportvereniging aan de Kloosterweg is in de nacht van zondag op maandag geld weggenomen. De onbekende daders forceerden een buitendeur om zich de toegang tot het pand te verschaffen en braken in de bestuurskamer een kastdeur open. Gisteren werd de vereniging ook al geplaagd door een inbraak.

Team Gilze en Rijen
Auto in de brand.
GILZE: Op dinsdag 15 oktober 2002 omstreeks 04.45 uur werd er op de oprit van een woning aan de Nerhoven een auto aangetroffen die reeds geheel was uitgebrand. Het betrof een rode Ford Escort. De oorzaak van de brand is onbekend. Brandweer heeft de brand geblust en de auto is afgevoerd.

Team Waalwijk:
Eenzijdig ongeval na drankgebruik WAALWIJK: Vannacht omstreeks 04.00 uur, reed er een bestuurder van een personenauto over de Ambrosiusweg. In een bocht aldaar reed hij rechtdoor het grasveld op en vervolgens botste hij tegen een verderop staande boom. Bij controle bleek dat de man een 22-jarige inwoner van Waalwijk teveel alcohol op had. Hij blies een alcoholpromillage van
1.5. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Poging diefstal bromfiets WAALWIJK: Een bij de fietsenstalling geparkeerd staande bromfiets bij De Els is geprobeerd te stelen. De bromfiets stond echter zo goed middels een stuurslot en kettingslot afgesloten dat de dader(s) die niet konden openbreken. Het bleef bij een poging. De bromfiets moest het wel ontgelden. Die werd door de eigenaar geheel vernield aangetroffen.

Bron: Henk Ketelaar