Ten Hagen & Stam


Datum 25-okt-2002

Titel ICT Bilbiotheek 11

Onderwerp- gebied ICT Breed

Product / Event Boek
ICT Bibliotheek deel 11 Den Haag, 15 oktober 2002

Er wordt de laatste tijd veel geschreven en gesproken over eXtensible Markup Language, kortweg XML. Opvallend is dat ondanks deze overvloed aan informatie, de feitelijke mogelijkheden van XML onderbelicht blijven of zelfs onbekend zijn. Hierbij wordt in de meeste gevallen voorbijgegaan aan de basisprincipes achter XML en de hieraan gekoppelde toepassingsgebieden.

Ten Hagen & Stam geeft een boekenserie uit, ICT-bibliotheek, die is gericht op het oplossen van besturingsvraagstukken vanuit de ICT-praktijk. In deze reeks verscheen deel 11, XML, integratie en standaardisatie.

Mark de Haas en Marcel Noordzij geven een overzicht van de uitgangspunten die ten grondslag liggen aan XML. Dit wordt beschreven op een manier om zowel de XML beginner als de ervaren ICT manager voldoende inzicht te verschaffen in de mogelijkheden die XML hen biedt.

Het boek bestaat uit vier delen. In de introductie verschaffen de auteurs duidelijkheid over wat XML nu precies is. Hierin komen de drie bouwstenen waarop alle overige XML- of XML-gerelateerde standaarden gebaseerd zijn, aan bod.

In het tweede deel beschrijven zij de toepassingsgebieden, waarmee direct voordeel kan worden behaald door de invoering van XLM. Als technologie binnen een nieuwe of bestaand situatie. In deel drie geven De Haas en Noordzij concrete voorbeelden uit de praktijk.

Tot slot geven De Haas en Noordzij een stappenplan dat gebruikt kan worden als checklist om een XML-project succesvol te laten verlopen. Zo blijven het uitdagingen en worden het geen (onoverkomelijke) problemen.

Noot aan de redactie:

Titel : XML, integratie en standaardisatie
Auteur : Mark de Haas en Marcel Noordzij
Uitgever : ten Hagen & Stam
ISBN : 90-440-0528-6
Prijs : 32,50 exclusief BTW

Product / Event c.brouwer@wkths.nl
Present-Exemplaar tenhagenstam@artifexsupport.com