Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 9 oktober 2002

DINSDAG 15 OKTOBER A.S.

FIETSKEURINGEN VOOR LEERLINGEN BASISSCHOOL

Evenals voorgaande jaren organiseert de gemeente in samenwerking met de politie, 3VO, de Fietsersbond en de Geldropse fietsenhandelaren Vermeulen en Van Lieshout dit jaar weer fietskeuringen voor de leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in Geldrop. In het kader van het integrale veiligheidsbeleid verleent ook de brandweer zijn medewerking aan deze actie.

Het doel van de keuringen is de bevordering van de verkeersveiligheid van de Geldropse jeugd.
De keuringen worden gehouden op dinsdag 15 oktober a.s. tijdens schooltijd. Alle leerlingen worden die dag met fiets op de brandweerkazerne aan de Laan der Vier Heemskinderen verwacht en kunnen hun fiets daar laten keuren. De ouders van de kinderen waar het om gaat, hebben via de school een brief gekregen waarin wordt gevraagd de fietsen van de kinderen vooraf te controleren en eventuele gebreken te repareren. Fietsen die bij de keuring voldoen aan alle wettelijke eisen worden voorzien van een goedkeuringssticker. Afgekeurde fietsen krijgen een keuringskaartje waarop de geconstateerde gebreken zijn aangegeven. Deze fietsen komen alsnog in aanmerking voor een sticker indien zij binnen 1 week worden gerepareerd.

VERLOTING
Onder de fietsen die op 15 oktober worden goedgekeurd zal een aantal prijzen worden verloot. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de fietsenhandelaren en de gemeente. De prijswinnaars zullen bekend worden gemaakt via de school en deze rubriek.