Tweede Kamer der Staten Generaal

Den Haag, 3 oktober 2002/ mr

Architectuur en democratie; bouwen voor de volksvertegenwoordiging

Op dinsdag 15 oktober 2002 om 16.30 uur opent Pi de Bruijn, architect van de nieuwbouw van de Tweede Kamer, de tentoonstelling 'Architectuur en democratie; bouwen voor de volksvertegenwoordiging'. De tentoonstelling heeft als thema de architectuur van parlementsgebouwen in landen over de hele wereld.

'Architectuur en democratie; bouwen voor de volksvertegenwoordiging' geeft aan de hand van maquettes, tekeningen, kaarten en foto's inzicht in de geschiedenis van verschillende gebouwen voor de volksvertegenwoordiging. Daarnaast zijn op de tentoonstelling onder andere maquettes te zien van het Britse House of Commons en de Duitse Reichstag.

De tentoonstelling is van dinsdag 15 oktober tot en met vrijdag 14 februari 2003 te bezichtigen op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur in de Statenpassage van de Tweede Kamer (ingang Lange Poten 4). De toegang is gratis.

Meer informatie over de tentoonstelling 'Architectuur en Democratie; bouwen voor de volksvertegenwoordiging' kunt u opvragen bij Jacqueline van der Mark, dienst Communicatie, telefoon 070 318 2161.