Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amersfoort, 14 oktober 2002

Bewaren zonder gevaren in Dierenpark Amersfoort

Wetenschap en Techniek Week in het teken van veiligheid

Tijdens de Nationale Wetenschap en Techniek Week van 16 tot en met 23 oktober staat Dierenpark Amersfoort in het teken van het thema Veiligheid . Gasten ervaren tijdens een speciale rondleiding hoe veilig de dierverblijven zijn voor mens en dier. Ook is er een gratis speurtocht waarmee iedereen de gevaren in het dierenrijk kan ontdekken.

Dierenpark Amersfoort heeft ingehaakt op het thema Veiligheid met de rondleiding Bewaren zonder gevaren . Tijdens de ongeveer 1 uur durende wandeling wordt onder meer verteld over de veiligheid van dierverblijven. Gasten krijgen ook de unieke kans om zowel voor als achter de schermen te bekijken hoe Dierenpark Amersfoort de veiligheid van dieren, dierverzorgers en gasten waarborgt. Van maandag t/m vrijdag beginnen de rondleidingen om 11.30 en 16.00 uur. Op zaterdag en zondag starten de rondleidingen om 12.00 en 15.00 uur. Per rondleiding kunnen 20 gasten deelnemen. Het beginpunt van de rondleidingen is het Berenplein en deelname is gratis.

Gevaren in het Dierenrijk

Met de gratis speurtochten ontdekken de jonge (vanaf 6 jaar) en volwassen gasten al speurend de gevaren in het dierenrijk. In de speurtocht komen onderwerpen aan bod als bescherming door kleur en pantser. Ook wordt aandacht besteed aan dieren die bescherming nodig hebben van de mens, zoals de grote roofdieren in Oeganda die Dierenpark Amersfoort ondersteunt in het Grote Roofdieren Project. Daarnaast staan in het park informatievitrines waarin bijvoorbeeld te zien is hoe dieren zich beschermen tegen gevaar.

Jaarlijks terugkerend

Al 17 jaar lang laten bedrijven, instellingen en organisaties het publiek tijdens de Nationale Wetenschap en Techniek Week kennis maken met wetenschappelijke en technische onderwerpen. Dierenpark Amersfoort doet voor de tweede keer mee.

/ / / / /

Noot voor redactie;

Ingezonden persbericht