Politie Zaanstreek-waterland

Oproep betrokkene aanrijding
Op donderdag, 10 oktober tussen 12.30 en 17.30 uur werd een aan het Noordeinde te Wormerveer geparkeerde zwarte Ford Escort aangereden door een nog onbekende bestuurder. Er ontstond lak- en deukschade aan de linkerzijkant van de auto. Vermoedelijk heeft de veroorzaker netjes, zoals het hoort, een briefje onder de ruitenwisser achtergelaten met zijn identiteit. Dit briefje is door verschillende buurtbewoners gezien. Vermoedelijk door de harde wind is dit briefje weggewaaid voordat de eigenaresse van de auto bij haar voertuig terugkwam. Het zou gaan om een briefje van een bedrijf met het opschrift 'AL TEC' of iets wat daarop lijkt. De politie wil graag in kontact komen met degene die dit briefje heeft achtergelaten. Men kan bellen met nummer 0900-8844.


**
21:24 15-OKT-02
LOC: PURMEREND, DR. J.M. DEN UYLLAAN

Brandje in trein
Op de bovenste verdieping van de laatste wagon van een dubbeldekstrein werd een brandje gesticht. Het betrof de trein van Zaandam naar Hoorn. Vermoedelijk is het brandje gesticht ter hoogte van het station Purmerend Centrum. Bij het station Overwhere zijn alle passagiers uit de trein gehaald en bluste de brandweer het vuurtje. Er waren een aantal kranten in brand gestoken. Niemand van de ongeveer 50 passagiers raakte gewond. De spoorwegpolitie onderzoekt de zaak.


**
21:26 15-OKT-02
LOC: ZAANDAM, PRINS BERNHARDWEG

Dronken bromfietser gewond na aanrijding
Een 40-jarige bromfietser uit Zaandam werd met onbekend letsel ter observatie opgenomen in ziekenhuis De Heel na een aanrijding. Het slachtoffer was op weg naar huis en wilde een kortere weg nemen. Daarbij stak hij zonder te kijken de Prins Bernhardweg over en reed tegen de rechterzijde van een passerende auto aan, bestuurd door een 23-jarige man uit Zaandam. Daarbij kwam hij ten val. De andere bestuurder bleef ongedeerd. De bromfietser bleek alcohol te hebben gedronken. In het ziekenhuis werd een bloedproef van hem afgenomen.


**
02:38 16-OKT-02
LOC: ZAANDAM, K.KANSTRAAT

Computers gestolen
In de afgelopen nacht werden uit een bedrijf in ieder geval drie computers gestolen. Men kwam het pand binnen door twee ramen open te breken. Het is nog niet bekend of er nog andere goederen worden vermist.


**
04:07 16-OKT-02
LOC: PURMEREND, PEPERSTRAAT

Inbraak elektrotechnische winkel
Vannacht werd ingebroken in een winkel voor elektronische onderdelen. Men kwam de winkel binnen door het forceren van een slot. In de winkel werd het glas van diverse vitrinekasten kapot geslagen. Er werd een nog onbekende hoeveelheid goederen gestolen. Een getuige heeft twee mannen gezien in de leeftijd van ongeveer 20 jaar en tussen de 1.80 m en 1.85 m lang. De mannen droegen vuilniszakken met zich mee.


**

16-OKT-02
LOC: OOSTHUIZEN, DE KROMMERT, DE WIJZEND, KIEFTEWERF EN KRUISWOUD

Serie autokraken
Hedenochtend werd bij de politie acht maal aangifte gedaan van een autokraak, gepleegd in de afgelopen avond of nacht. In alle gevallen werd het slot van een autoportier opengebroken. Vanuit één auto werd een navigatiesysteem gestolen. Uit de andere auto's werd de audioapparatuur ontvreemd. Vermoedelijk is er in alle gevallen sprake van dezelfde dader.


**
11:49 16-OKT-02
LOC: ZAANDAM, ROZENGRACHT

Verkoopster grijpt winkeldief na achtervolging
Een 27-jarige man zonder vaste woonplaats werd door een verkoopster van een schoenenwinkel aangehouden wegens winkeldiefstal en overgedragen aan de politie. Het was personeel van de winkel opgevallen, dat de man met een lege rugzak de winkel binnenkwam en later weer met een volle rugzak verliet, zonder dat hij iets had afgerekend. Daarop zette een verkoopster de achtervolging in. Bij het station sprak zij de man aan en vroeg of zij in zijn rugzak mocht kijken. Daarop ging de man er vandoor en vluchtte via het fietsertunneltje naar de Houtveldweg. Daarop belde de verkoopster de politie en charterde intussen een passerende bromfietser, waarmee de man weer werd ingehaald. De man haalde daarop nieuwe schoenen uit zijn rugzak en probeerde deze weg te gooien. De verkoopster kon dat verhinderen. Het betrof vier paar schoenen met een totale waarde van ongeveer ¤ 200. De verdachte bleek later ook een mes op zak te hebben, waarmee vermoedelijk de beveiligingslabels werden losgesneden.


**
12:48 16-OKT-02
LOC: ZAANDAM, PIETER GHIJSENLAAN

Diefstal uit keukencentrum
Afgelopen nacht omstreeks 01.00 uur ging het alarm af van een keukencentrum. Ondanks dat de politie snel ter plaatse was, waren de inbrekers al verdwenen. Men brak een nooddeur open en zag toch nog kans twee kookplaten en een ovenmagnetron combinatie weg te nemen.


**
Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-161002

15-OKT-02
ZAANDAM, LEEGHWATERWEG
ZAANDIJK/ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM Aantal hardrijders gelijk verdeeld
Op de Leeghwaterweg (80 km per uur) in Zaandam werd dinsdagochtend tussen acht en negen uur een snelheidscontrole gehouden. Van alle bestuurders reed vier procent te hard. De hoogste snelheid bedroeg 108 km per uur. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk, waar niet harder dan 70 km per uur mag worden gereden, werden woensdagochtend snelheden van 100 km per uur gehaald. In totaal reed zo'n vier procent van alle weggebruikers te hard. In Zaandam werd 's middags van 16:30 tot 17:30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg Zaandam-Castricum. Ook hier bedroeg het overtredingspercentage 4.

13:24-15:00/19:15-21:15 15-OKT-02
WORMERVEER, PROV WEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK (N246) 146 km per uur
In Wormerveer werd dinsdagmiddag en avond een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg n246. In de middag reed vier procent van alle bestuurders te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 143 km per uur. 's Avonds werd een nog hogere snelheid van 146 km per uur gemeten. In de avond was het percentage snelheidsoverschrijdingen ook hoger met gemiddeld negen procent. Opvallend was dat tijdens de regenbuien de gemiddelde snelheid een stuk lager was dan tijdens het "droge deel" van de controle.

8 T/M10-OKT-02
KROMMENIE, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
175 km per uur
De snelheids- /roodlichtcamera op het kruispunt op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Krommenie heeft begin oktober een hoogste snelheid van 175 km per uur geregistreerd. De bestuurder, die bijna twee keer zo hard reed als is toegestaan, kan binnenkort rekenen op een brief van de officier van justitie. Tussen 8 en 10 oktober reed gemiddeld 1,5% van alle bestuurders te hard en negeerden vijftien bestuurders het rode licht.


---