Persbericht De Amersfoortse

Keywords: Amersfoortse, De Amersfoortse Verzekeringen, inkomen, verzekeraar, verzekeringen, zelsfstandige ondernemer, dga, particulier, pensioen, ziektekosten, zorg, arbeidsongeschiktheid, ASR Groep, assurantie, assurantieadviseur, adviseur, tussenpersoon, intermediair, reintegratie Amersfoortse, De Amersfoortse Verzekeringen, inkomen, verzekeraar, verzekeringen, zelsfstandige ondernemer, dga, particulier, pensioen, ziektekosten, zorg, arbeidsongeschiktheid, ASR Groep, assurantie, assurantieadviseur, adviseur, tussenpersoon, intermediair, reintegratie

Multidisciplinaire aanpak De Amersfoortse bij beoordeling arbeidsongeschiktheid loont

Amersfoort, 16 oktober 2002

Multidisciplinaire beoordeling van arbeidsongeschiktheidsclaims geeft goede resultaten en tevreden verzekerden. Dit bleek tijdens het jaarlijkse congres dat De Amersfoortse Verzekeringen op 10 oktober organiseerde voor de met haar samenwerkende controlerend artsen.

Het seminar stond dit jaar in het teken van de rol van de huisarts bij arbeidsongeschiktheid. Eén van de sprekers was Prof. Dr. J.W. Groothoff, socioloog en hoogleraar aan de R.U. Groningen. Hij besprak de invloed van de organisatie van de gezondheidszorg op het arbeidsongeschiktheidstraject en noemde in dit verband de aanpak van De Amersfoortse als positief voorbeeld.

Iedere melding van arbeidsongeschiktheid wordt door De Amersfoortse sinds twee jaar vanaf dag één bekeken en besproken in een team van claimbehandelaar, medisch adviseur en arbeidsdeskundige. Dankzij deze multidisciplinaire aanpak kan direct vanaf het begin van de arbeidsongeschiktheid de juiste koers voor behandeling en begeleiding worden uitgestippeld. Het blijkt dat deze nieuwe, praktische benadering vruchten afwerpt. En dan niet alleen in financiële zin. De verzekerden van De Amersfoortse ervaren de directe en snelle benadering en de belangstelling die daar uitspreekt voor hun situatie, als bijzonder positief. De Amersfoortse neemt waar, dat verzekerden zich hierin in het algemeen coöperatief opstellen en ziet dit vertaald in kortere perioden van arbeidsongeschiktheid en snellere daadwerkelijke reïntegratie. Het aantal verzekerden dat na één jaar nog niet aan het werk is, is significant gedaald.

De Amersfoortse, één van de marktleiders op het terrein van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, is toonaangevend waar het gaat om het introduceren van nieuwe begeleidingsprocessen. De Amersfoortse was de eerste verzekeraar die begon met de intensieve en praktische begeleiding van arbeidsongeschikte verzekerden door arbeidsdeskundigen. Dit was een doorbraak in vergelijking met de situatie bij andere verzekeraars en de sociale WAO-verzekering, waar die arbeidsdeskundige pas na meer dan één jaar van arbeidsongeschiktheid voor het eerst werd betrokken en dan ook nog vaak zonder een verzekerde daadwerkelijk te bezoeken.

De Amersfoortse zet nu opnieuw de toon door te laten zien, dat een aanpak, gericht op demedicalisering, ook daadwerkelijk effectief is en een positieve uitwerking heeft op het terugdringen van arbeidsongeschiktheid.


De Amersfoortse Verzekeringen
Drs. R.J.M. Otten
Directeur Commerciële Zaken & Marketing
telefoon: (033) 464 2418