Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 16 oktober 2002

Teams Werkdam Woudrichem:

Diefstal uit schuurtje

SLEEUWIJK: Door onbekenden is een diefstal gepleegd uit een schuurtje achter een woning aan de Jan de Waalstraat. Dat schuurtje was niet op slot. Uit dat schuurtje werden diverse visspullen, een krat bier alsmede een schop/spade gestolen.

Inbraak in winkel
ALMKERK: In een winkel aan de Voorstraat is op 16 oktober omstreeks 03.45 ingebroken. Men kwam de winkel binnen door de ruit van de toegangsdeur in te slaan. In de winkel werden diverse goederen gestolen en vernield. Momenteel is het nog niet bekend wat er precies ontvreemd is.

Vernieler verkeerssluis rijdt door

VEEN: Op 15 oktober 2002, omstreeks 10.00 uur, maakte een vrachtwagenchauffeur een inschattingsfout. Hij dacht dat hij met zijn vrachtauto over de verkeerssluis in de Veensesteeg kon rijden. Hij was in de veronderstelling, zo verklaarde hij, dat de paaltjes zouden zakken als hij er tegenaan reed. Daar dit niet gebeurde ontstond er schade aan zijn vrachtauto en aan de sluis. Na de aanrijding reed hij met zijn vrachtauto door naar een bedrijf om daar te laden. Daar werd hij door de politie aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op wegens doorrijding na aanrijding.


---

Team Loon op Zand:

Woninginbraak
LOON OP ZAND: In een woning aan de Tamboerstraat is op dinsdagmiddag 15 oktober ingebroken. Nadat er een raam was geforceerd, kon de verdachte(n) de woning betreden. Wat er exact wordt vermist is nog niet bekend. De politie heeft een aangifte opgenomen en een sporenonderzoek ingesteld. Verder verrichtte de politie een buurtonderzoek, waaruit bleek dat de vermoedelijke daders zijn weggereden in een oud type Peugeot van het model 3-serie.


---

Team Dongen:

Politie pakt dronken automobilist DONGEN: een 22-jarige automobilist, afkomstig uit Breda, werd op woensdagochtend omstreeks 00.45 uur door de politie gecontroleerd op de Minister Aalberselaan. Na een blaastest werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een nader onderzoek. Aldaar bleek hij een alcoholindicatie te hebben van 650 ug/l. Zijn rijbewijs werd hierop ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee naar huis. De politie maakt proces-verbaal op tegen deze man.

PTT-brievenbus in brand gestoken DONGEN: De politie onderzoekt een brandstichting aan de Paukenlaan in Dongen. Daar werd woensdagochtend 16 oktober omstreeks 08.00 uur een zogenaamde tweelingbrievenbus van de PTT in brand gestoken. De melder zag rook komen uit de brievenbus en waarschuwde de politie en de brandweer. Medewerkers van het postkantoor hebben de overgebleven post veiliggesteld.


---

Team Gilze en Rijen:

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding en rijdt door RIJEN: De politie zag op dinsdagavond 15 oktober 2002 omstreeks 18.00 uur een aanrijding gebeuren. De veroorzaker stopte niet en reed gewoon door. De politie ging achter hem aan en liet hem stoppen. Het was een 43-jarige automobilist, afkomstig uit Oosterhout. De man onderging blaasproef, waaruit bleek dat hij alcohol gedronken had. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau alwaar hij een alcoholindicatie bleek te hebben van 780 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen deze man omdat hij doorreed na een aanrijding en omdat hij onder invloed van alcoholische drank verkeerde.


---

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Woninginbraak
RAAMSDONKSVEER: Op de Hertogshoef is dinsdag op klaarlichte dag ingebroken in een woning. Op bijna alle ramen aan voor- en achterzijde vond de politie braaksporen zichtbaar. De dader verschafte zich toegang via een geforceerd raam. Kasten en laden zijn door de dader doorzocht. Uit de woning werden o.a. sieraden weggenomen. Door de technische recherche is een sporenonderzoek ingesteld. Door de politie heeft inmiddels ook een buurtonderzoek ingesteld.

Politie werkt mee aan project "Fietsverlichting" op basisschool RAAMSDONKSVEER: Op uitdrukkelijk verzoek van de ouderraad en verkeerscommissie controleerde de politie dinsdagochtend de fietsverlichting van groep 6, 7 en 8 van basisschool "De Ruif". Tevens is in de klassen voorlichting gegeven over fietsverlichting. In totaal 133 fietsen gecontroleerd waarvan er een aantal niet in orde waren. Deze kinderen hebben een briefje meegekregen waar de gebreken op stonden. Het is nu aan de ouders om ervoor de zorgen dat de fietsen in orde gemaakt worden. Zij zijn namelijk de eerst aangewezen als het gaat om de veiligheid van hun kinderen. De oudercommissie en de leerkrachten vonden het een geslaagd en nuttig project. De kinderen vonden het vooral een leuke en leerzame ochtend.

232 bonnen voor te snel rijden GEMEENTE DRIMMELEN: Dinsdag 15 oktober 2002 tussen 14:45 en 21:15 uur werden op de Spoorstraat te Hooge Zwaluwe, de Haasdijk in Made en Kegelbaan in Terheijden respectievelijk 69, 125 en 38 overtredingen met radarapparatuur vastgelegd. In totaal werden 1276 metingen verricht. De hoogste snelheid bedroeg 73 km/h. Alle overtreders krijgen binnenkort de bekeuring thuis gestuurd van het Centraal Justitieel Incasso Bureau.
---

Team Waalwijk:

Bedrijfsinbraak

WAALWIJK: In een bedrijf gelegen aan de Tuinstraat is op dinsdagavond ingebroken. Van het bedrijf werd een ruit vernield waarna de verdachte(n) het pand in konden. Er niet bekend wat er wordt vermist.


---

Team Oosterhout:

Spoor van vernielingen Dr. Janssenslaan OOSTERHOUT: in de nacht van dinsdag 15 oktober op woensdag 16 oktober hebben onverlaten op de Dr. Janssenslaan te Oosterhout van vijf auto`s de ruiten vernield. Uit de auto`s is niets gestolen. Alle eigenaren zijn door de politie in kennis gesteld. Bij een aantal bleek het al de 2e maal te zijn, waarvan in enkele maanden tijd een ruit van de auto werd vernield. Een van de eigenaren had omstreeks 23.45 uur een groepje jeugd gehoord. Ook op de Tilburgseweg werd van een auto, die nacht, de rechter portierruit ingeslagen. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke dader(s).

Diefstal trekker
OOSTERHOUT: Tussen dinsdag 15 oktober 20:00 uur en woensdag 16 oktober 04:00 uur hebben, totnogtoe onbekende daders, vanaf een bedrijfsterrein aan de Rederijweg in Oosterhout, een vrachtauto gestolen. Het gaat om een trekker van het merk Daf, voorzien van het kenteken BH-JJ-61. Om op het terrein te komen hebben de daders het slot van de poort vernield.

Inbraak in woning en diefstal personenauto OOSTERHOUT: Tussen woensdag 00.30 uur en 08.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Nieuwe Bouwlingstraat in Oosterhout. Om in de woning te komen hebben de dader(s) enkele gaatje in een raam geboord en zijn toen via een klepraam de woning binnengedrongen. Door de dader(s) zijn toen de autosleutels meegenomen. Met behulp van deze autosleutels hebben de daders de auto gestolen, die op de oprit geparkeerd stond. Het betreft een groene personenauto, merk Jaguar, kenteken 91-GN-LS.

Politie vindt gestolen auto terug nog voordat de eigenaar de auto mist.
OOSTERHOUT: De politie heeft op woensdag 16 oktober omstreeks 11.00 uur op de Boerhaavelaan te Oosterhout een witte personenauto, merk Opel Corsa, aangetroffen. Het slot van het linkerportier van de auto was opengebroken. Bij controle, bij de eigenaar, bleek dat de auto in de nacht van dinsdag 15 oktober op woensdag 16 oktober vanaf de Sint Maartenstraat te Oosterhout is gestolen. Hij had de diefstal zelf nog niet opgemerkt. De eigenaar heeft alsnog bij de politie aangifte gedaan van de diefstal.


---

Bron: Jeroen Steenmeijer