Provincie Noord-Holland

Welzijn
Recreatie

Noord-Holland kan reageren op het nieuwe verkeer en vervoerplan Met de titel Ruimte voor mobiliteit geeft het verkeer en vervoerplan van de provincie Noord-Holland aan dat mobiliteit mag. Mensen en bedrijven moeten ruimte krijgen om te kiezen hoe zij zich verplaatsen. De overheid heeft als taak de keuze van de individuele gebruiker zo goed mogelijk te faciliteren, met oog voor collectieve belangen zoals veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben het ontwerp van het Verkeers- en Vervoersplan Noord-Holland vastgesteld. Vanaf 16 oktober 2002 is het de beurt aan de inwoners van de provincie om te reageerden op de plannen.

In het plan staat wat de agenda van Noord-Holland is op het gebied van het wegen- en fietsnetwerk, openbaar vervoer, goederenvervoer, mobiliteitsmanagement, verkeersveiligheid en leefbaarheid. De provincie geeft hiermee aan welke visie zij heeft op het verkeer en vervoer in Noord-Holland. Daarbij wordt vooral ingegaan op die elementen van het beleidsveld verkeer en vervoer waar de provincie een rol speelt of bevoegdheden heeft.

Het Verkeers- en Vervoersplan omvat twee delen. Een beleidsdeel waarin visie en strategie zijn aangegeven en een daaruit afgeleid Uitvoeringsprogramma waarin concrete actieonderwerpen staan.

Mogelijkheid tot het indienen van reacties
GeĂŻnteresseerden kunnen vanaf 16 oktober tot en met 13 november 2002 hun reactie geven. De reacties worden betrokken bij de vaststelling van het plan door Provinciale Staten in februari 2003 plaatsvinden.

Het ontwerp Verkeers- en Vervoersplan Noord-Holland ligt tijdens openingstijden ter inzage bij:.

* De bedrijfsbibliotheek van de provincie Noord-Holland, Houtplein 33 te Haarlem;

* De gemeentehuizen van alle Noord-Hollandse gemeenten;
* Alle openbare bibliotheken in Noord-Holland.
Eveneens is het ontwerp Verkeers- en Vervoersplan te vinden op het Internet, onder www. Noord-Holland.nl.

Ook is het als belanghebbende mogelijk mondeling te reageren. Dat kan op de volgende data:

* Op woensdag 30 oktober 2002 van 12.00 uur tot 14.00 uur op het gewestkantoor Gooi en Vechtstreek, Brinklaan 138 te Bussum.
* Op donderdag 31 oktober 2002 van 19.00 uur tot 21.00 uur op het provinciehuis commissiekamer 3a, Dreef 3 te Haarlem.
* Op woensdag 6 november 2002 van 12.00 uur tot 14.00 uur op het gemeentehuis van Heerhugowaard zaal 80, Parelhof 1 te Heerhugowaard.

Een ambtenaar van de provincie is aanwezig om de reacties noteren. Voor het mondeling horen, moeten belangstellenden zich vooraf aan melden bij mw. H. Jennissen, tel. (023) 514 44 29. Het is niet mogelijk per e-mail te reageren.

De reactie kan alleen betrekking hebben op het Ontwerp Beleidsdeel en op deel A van het Ontwerp Uitvoeringsprogramma. Deel B van het Uitvoeringsprogramma betreft het Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur. Deel B ligt formeel niet ter inzage maar is bijgevoegd om een volledig beeld te geven het Uitvoeringsprogramma van het Verkeers- en Vervoersplan.

Verkeer en vervoerplan bestellen?
Exemplaren van het ontwerp Verkeers- en Vervoersplan Noord-Holland kunnen tegen kostprijs 7,50 (incl. verzendkosten) worden besteld op tel. (023) 514 44 68.

Inlichtingen: G. Dijksterhuis, tel. (023) 514 51 97 of L. Floor, tel. (023) 514 52 34
Inlichtingen voor de pers: S. Boedijn, tel. (023) 514 44 58

Bijlage:
Tekst uit informatiekrant
Sacha Boedijn 15-10-2002 11:32:00