EVD

Inkomende handelsreis Zakendoen met en investeren in Cuba, 16 oktober 2002

---

Op woensdag 16 oktober organiseert de EVD in samenwerking met het Nederlands-Cubaans Centrum voor Handelsbevordering de voorlichtings- en matchmakingbijeenkomst Zakendoen met en investeren in Cuba. Tijdens de bijeenkomst maakt u kennis met leden van een Cubaanse handelsdelegatie.
De inkomende handelsreis staat onder leiding van de heer W.C. van 't Wout, president van Fondel Metal Participations BV en tevens voorzitter van het Nederlands- Cubaans Centrum voor Handelsbevordering.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Sluitingsdatum is 9 oktober 2002

De inkomende handelsreis
Doel van de bijeenkomst is u te informeren over de huidige economische situatie in Cuba, het investeringsklimaat, en een overzicht te verschaffen van projecten waaraan de Cubaanse overheid hoge prioriteit geeft.

Sprekers
De gastsprekers zijn:

* Carlos Hernández, directeur van Citricos Caribe SA tevens voorzitter van het "Comité Empresarial bilateral Cuba-Holanda"
* Jorge Luis Prieto, directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken

* Anaiza Rodriquez, directeur van het Centrum ter Bevordering van Buitenlandse Investeringen van het ministerie van Buitenlandse Investeringen en Economische Samenwerking

De heer Carlos Garcia Suárez, directeur-generaal van het ministerie van Transport zal een inleiding houden over de strategische ligging van Cuba met betrekking tot opslag, distributie en transport van goederen naar Centraal Amerika, Zuid Amerika en andere Caraïbische eilanden.
Drs. J.W. van Heerde, directeur van Dynavision Investment Consultancy zal spreken over de beschikbare instrumenten voor Cuba, die gebruikt worden voor export, investeringen en of andere vormen van economische samenwerking. Meerdere Nederlandse bedrijven maken reeds gebruik van het Programma Samenwerking Opkomende Markten (PSOM) en het ORET programma.
Na afloop bestaat er de mogelijkheid om met leden van de Cubaanse delegatie van gedachten te wisselen (voor een overzicht van de leden van de delegatie zie pagina Leden van de Cubaanse delegatie).

Kosten
Aan de toegang tot deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Locatie
De bijeenkomst zal plaatsvinden in de Europazaal van de Kamer van Koophandel te Amsterdam.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze inkomende handelsreis uit Cuba kunt u contact opnemen met:

* NCH
Jan van Wissen
Tel: (070) 344 15 55
E-mail: janvanwissen@nchnl.nl

Voor nadere informatie over Cuba kunt u contact opnemen met onze regio-informatiemanager voor Cuba:

* Shanti Pahladsingh
Tel.: 070 - 778
E-mail: cuba@info.evd.nl

Cuba