Van der Moolen Holding NV

Persbericht

Amsterdam, 16 oktober 2002

Van der Moolen verwacht circa ¤ 17,2 miljoen nettowinst in het derde kwartaal 2002

Van der Moolen, specialist en market maker op de belangrijke Amerikaanse en Europese aandelen-, optie- en obligatiebeurzen, maakt bekend dat in het derde kwartaal 2002 naar verwachting een nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening wordt gerealiseerd van circa ¤ 17,2 miljoen (Nederlandse waarderingsgrondslagen), vergeleken met een nettowinst van ¤ 16,9 miljoen in het tweede kwartaal 2002 en een netto winst van ¤ 19,2 miljoen in het derde kwartaal 2001. Op 7 november 2002 volgt, zoals eerder aangekondigd, de gedetailleerde rapportage van de cijfers over het derde kwartaal 2002 op basis van Nederlandse waarderingsgrondslagen, met een aansluiting naar US GAAP.

De totale opbrengsten lagen in het derde kwartaal 2002 op een vergelijkbaar niveau als in het voorgaande kwartaal. De opbrengsten van de Amerikaanse optiebedrijven verbeterden ten opzichte van het tweede kwartaal 2002, maar waren nog steeds beperkt negatief.

Drs. F.M.J. (Fred) Böttcher, directievoorzitter van Van der Moolen: "De specialist- en market making activiteiten op de NYSE en de Europese aandelenbeurzen ontwikkelden zich in lijn met volume en volatiliteit, waarbij vooral de maand juli een uitstekend handelsresultaat liet zien. Ondanks eerder genomen maatregelen realiseerden de Amerikaanse optiebedrijven in het derde kwartaal nog geen positieve handelsopbrengsten."

N.B.:
Op donderdag 7 november 2002, 16.00 uur plaatselijke tijd in Amsterdam, organiseert Van der Moolen een conference call met analisten. Deze zal worden uitgezonden via www.vandermoolen.com. Uitnodigingen hiervoor zullen op korte termijn worden verzonden.