Gemeente Heeze-Leende


Sterksel 2015; een kleine kern met visie??? Informatieavond 17 oktober 2002

Vraagtekens die in!!! omgezet dienen te worden! Projectgroep Sterksel 2015 en het gemeentebestuur Heeze-Leende willen zich daar graag sterk voor maken.
De projectgroep wil graag de verschillende initiatieven en visies presenteren aan de inwoners van Sterksel. De gemeente wil mét en voor de gemeenschap een kernenbeleid voor de langere termijn ontwikkelen. Vanuit deze standpunten is het ook nodig de behoeften en wensen van de inwoners van Sterksel te kennen.

De gemeente Heeze-Leende steunt dan ook van harte het initiatief voor een brede informatie-uitwisseling en voorlichtingsavond op 17 oktober 2002, om 20.00 uur in Dorpshuis Valentijn te Sterksel. Zowel het initiatief als de organisatie zijn in handen van de Projectgroep. Ter voorkoming van versnippering heeft deze groep zich als doel gesteld een zogenaamd 'Masterplan Sterksel' te ontwerpen en vervolgens de realisering daarvan door de diverse partijen, te ondersteunen.

De bijeenkomst op 17 oktober, waarvoor alle inwoners van Sterksel worden uitgenodigd, is het startpunt van een meer integrale aanpak van de diverse initiatieven en actiegroepen in het dorp. Wij hebben uit het verleden geleerd dat een kleine gemeenschap als Sterksel zich alleen kan profileren als gezamenlijk wordt opgetreden. Wel met behoud en erkenning van deelbelangen, maar geplaatst binnen een groter Sterksels belang. Succesvolle voorbeelden uit het verleden zijn de overgang van Sterksel naar de gemeente Heeze-Leende, de opzet van een eigen sportpark, waar voetbal, handbal en tennis in de kern zelf kunnen worden beoefend maar ook een goed geoutilleerd dorpshuis voor de binnenactiviteiten en sociale contacten.

Zonder dat we de pretentie hebben dat we alles wel zullen regelen heeft de projectgroep, voor zover haar bekend, contacten gelegd met bestaande belangengroepen. Dit heeft er in geresulteerd dat op 17 oktober in ieder geval de volgende onderwerpen zullen worden gepresenteerd: Leefbaarheid (wonen, bestemmingsplannen, ontspanning en recreatie), Onderwijs (school, jeugd en dorp), Milieu, landschap en bedrijvigheid, Samenleving (winkel, kerk, dorpshuis), Historisch herstel en verfraaiing, Verkeersveiligheid en doorstroming en Zinkassenproject.

Wij hopen dat de avond voldoende informatie verschaft aan alle inwoners en dat daardoor de interesse wordt gestimuleerd actief mee te denken over de eigen woon- en leeftoekomst. Een verantwoordelijkheid die wij moeten nemen om later ook recht van spreken te hebben. Alle inwoners van Sterksel ontvangen binnenkort nog een uitnodiging bij de uitgave van nieuwsblad Parel van Brabant. Daarnaast hopen wij echter ook op 'mond-tot-mond' verspreiding, zodat een grote opkomst is gegarandeerd uit alle delen van het dorp.
Graag tot ziens op donderdag 17 oktober!

Projectgroep Sterksel 2015