Gemeente Vlaardingen



01-10-2002



Bijeenkomst in De Harmonie over veiligheid centrum Op donderdag 17 oktober praten collegeleden en betrokkenen bij het centrum van Vlaardingen over de veiligheid van dit gebied. Het gaat om de Oostwijk, VOP en het stadshart. Wie geen uitnodiging heeft ontvangen maar de bijeenkomst wel wil bijwonen kan zich tot 14 oktober aanmelden.

Veiligheid is een belangrijk thema dat de burgers aanspreekt en bezighoudt. Het is tevens een onderwerp dat hoog op de politieke agenda staat. Bij de ontwikkeling van het Centrumgebied (Oostwijk, VOP en Stadshart) wordt dan ook veel aandacht besteed aan de verbetering van de veiligheid. Toch kunnen gemeente en politie niet uitsluitend zelf oplossingen verzinnen voor de problemen op straat. De actieve inbreng van de burger is hier hard bij nodig.

Om ervaringen, wensen en ideeën van bewoners en belanghebbenden te horen en te bespreken, organiseert de gemeente een bijeenkomst voor het Centrumgebied. Alle bewoners- en winkelierorganisaties, Verenigingen van Eigenaren en schoolbesturen in het Centrumgebied zijn hiervoor uitgenodigd. Mocht u een van deze groepen vertegenwoordigen maar nog geen uitnodiging hebben ontvangen, dan bent u hierbij alsnog van harte uitgenodigd. De bijeenkomst vindt plaats op:

Donderdag 17 oktober van 19.00 tot 21.00 in de Harmonie (stadsgehoorzaal), Schiedamseweg 51a.

De bijeenkomst heeft als doel uw ervaringen, knelpunten en eventueel ook de mogelijke oplossingen ten aanzien van het thema veiligheid te verwerken in een Wijkveiligheidsplan. Omdat veiligheid met veel verschillende zaken te maken heeft, is gekozen voor een onderverdeling in vijf themas die in vijf aparte groepen besproken worden. Na twintig minuten discussie kunt u een andere groep en dus een ander onderwerp kiezen. De groepen wisselen twee keer, zodat u bij drie verschillende onderwerpen kunt aanschuiven. Iedere groep wordt voorgezeten door een collegelid.

De onderwerpen zijn:
Voorzitter


1. geweld burgemeester Bruinsma

2. jeugd en openbare ruimten wethouder Van der Velde
3. verpaupering wethouder Attema

4. horeca en evenementen wethouder Roijers

5. verkeer wethouder Bot

Als u de bijeenkomst wilt bijwonen, verzoeken wij u zich voor maandag 14 oktober telefonisch aan te melden op nummer 010-248 45 83 (Mandy Leeman). U kunt ook mailen: mandy.leeman@vlaardingen.nl.