EVD

Voorlichtingsbijeenkomst Zakendoen in Frankrijk en openbare aanbestedingen, 17 oktober 2002

---

Met ongeveer 107 miljard euro per jaar biedt de Franse overheidsmarkt een uitstekend potentieel, ook aan Nederlandse bedrijven. Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf maakt te weinig gebruik van dit potentieel.
Het thema zakendoen met de Franse overheid staat centraal tijdens de voorlichtingsbijeenkomst Zakendoen in Frankrijk en openbare aanbestedingen. De voorlichtingsbijeenkomst wordt op 17 oktober gehouden en door de EVD georganiseerd.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Sluitingsdatum is 14 oktober 2002.

Openbare aanbestedingen
De overheidsmarkten zijn momenteel voor de commerciële strategie van Europese bedrijven een onmisbaar instrument geworden. De Europese overheidsmarkten vertegenwoordigen 11 procent van het BNP (720 miljard euro) van de Europese Unie. Zij zijn een sterk middel om zich op de binnenlandse markt, maar ook in de export te ontwikkelen. Zo zijn de Europese overheidsmarkten en in het bijzonder de Franse een uitstekende manier om toegang tot deze markt te krijgen die de reputatie heeft moeilijk te zijn.

Studie
In opdracht van de Nederlandse ambassade in Parijs en de EVD werd een studie geschreven die Nederlandse ondernemers kunnen gebruiken bij het betreden van de Franse overheidsmarkt. De studie zal vooraf aan deelnemers van de bijeenkomst worden toegestuurd.

Voorlichtingsbijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst zullen sprekers uit de praktijk hun visie en ervaringen uit de doeken doen (zie ook het programma van deze bijeenkomst). Verantwoordelijken van Franse inkoopcentrales zullen de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven toelichten.

Locatie en kosten
De voorlichtingsbijeenkomst zal worden gehouden in het Crowne Plaze Promenade hotel te Den Haag. De kosten bedragen 75,- euro per persoon.

Meer informatie
Voor meer informatie over de voorlichtingsbijeenkomst Zakendoen in Frankrijk en openbare aanbestedingen, kunt u contact opnemen met:
* Karin Schipper
Tel: 070 - 778 84 00
E-mail: schipper@evd.nl

Wilt u algemene informatie over Rusland dan kunt u contact opnemen met onze regio-informatiemanger van Rusland:

* Bart Krull
Tel: (070) 778 89 38
E-mail: frankrijk@info.evd.nl