Ingezonden persbericht

Infomarkt op 17 oktober in Six Flags Holland

Groepsdagtochten
groeiend in trek

De belangstelling voor groepsdagarrangementen is nog steeds groeiend. Inmiddels gaan er jaarlijks zo'n 5,2 miljoen grote en kleine Nederlanders in groepsverband een dagje toeristisch/recreatief op pad, zo blijkt uit voor het eerst gehouden onderzoek van Toerisme Recreatie Nederland (TRN). Gemiddeld maakt de Nederlander per jaar 1,6 daguitjes met een gezelschap. Populair zijn vooral dagtripjes waarbij iets te beleven valt; vaak is sprake van een informatief/educatief karakter.

Het gaat in vrijwel alle gevallen om dagarrangementen van busondernemers, bedrijven, personeelsverenigingen, clubs en andere verenigingen, die iets te vieren hebben of gewoon traditioneel elk jaar een dagje op pad gaan. Daarnaast zoeken ook steeds meer bedrijven alternatieve vergaderaccommodaties voor zakelijke sessies. Deze groeiende belangstelling is ook merkbaar op de Infomarkt Dagarrangementen voor groepen 2002, die TRN op donderdag 17 oktober van 10 tot 17 uur in Six Flags Holland in Biddinghuizen organiseert. Zo'n 85 busondernemers, 150 grote bedrijven en verenigingen hebben zich inmiddels aangemeld, daarnaast ook een honderdtal vertegenwoordigers van geĂŻnteresseerde busbedrijven. Het aantal aanbiedende participanten ligt inmiddels boven de zeventig.

Creativiteit
De aanbieders van dagarrangementen worden gezien de onderlinge concurrentie ook steeds creatiever. Zo kun je in Breda, dat zich naast Oranjestad ook Spanjestad noemt, een Culinaire Voettocht maken, maar ook zelf tapas maken en Spaanse dansles nemen. In Scheveningen is het mogelijk om les te krijgen aan de roulettetafel en daarna met lage inzetten te oefenen. Op Landgoed De Meerberg nabij Oosterhout is er een dagarrangement, waarbij de deelnemers op de bok van een zogenoemd marathon-rijtuig een parcours moeten afleggen. Rederij Noord-Zuid zorgt voor een spetterend avontuur vol drama, spektakel en muziek op de Theaterboot. In Nieuwveen kan een groep zich uitleven op de Riga Ranch Paardenmelkerij. Verder biedt Blijdorp in Rotterdam vanaf volgend jaar naast het Oceanium het nieuwe Galapagos-verblijf. In het Arsenaal is tenslotte in de nieuwe attractie 'Piraten-papegaaienshow' te zien hoe vier gele Ara's dansen, fietsen, puzzelen en autorijden.

Voor aanmeldingen (zowel voor participanten als bezoekers) kan men terecht bij Wendy Tjemmes (TRN), tel. 070 3705 220 of wtjemmes@holland.com