Nationaal Dubo Centrum

maandag 30 september 2002

117 inzendingen voor Nationale Toekomstprijs

Op 17 oktober 2002 wordt bekend wie van de 117 inzenders de Nationale Toekomstprijs 2002 winnen. De uitreiking vindt plaats op de Floriade te Vijfhuizen.

Onder het motto 'Goed idee? Hier ermee!' wordt dit jaar de Nationale Toekomstprijs uitgereikt voor het beste plan of project voor de wereld van morgen. De inzendingen worden beoordeeld op milieu en ecologie, voldoende economische ontwikkeling, een sociale samenleving en inspiratie voor anderen.
De Nationale Toekomstprijs wordt jaarlijks op de derde donderdag van oktober uitgereikt in drie categorieën: individuen, non-profit instellingen en bedrijven. De prijs bestaat uit een kunstwerk van de Amsterdamse kunstenares Iris le Rütte en een geldbedrag van 12.500,- euro. Bovendien zijn aan de prijs consultancydiensten verbonden die door adviesbedrijven worden verzorgd. Zo worden de kwaliteit en levensvatbaarheid van de prijswinnende initiatieven verder verbeterd. Ruim 117 inzendingen, die allen voldeden aan de vier criteria, zijn aan de jury voorgelegd. In de categorie bedrijven hebben zich 33 kandidaten gemeld, in de categorie non-profit inste/lingen 40 kandidaten en in de categorie individuen 44 kandidaten. Uit al deze aanmeldingen heeft de prejury 17 genomineerden geselecteerd en voorgedragen aan de jury. Natuurlijk had de jury het recht om deze voordracht te negeren en ook andere inzendingen in haar eindoordeel te betrekken.

Uit handen van de Commissaris van de Koningin in Noord-Holland, mr H. Borghouts, ontvangen de winnaars op 17 oktober 2002 op de Floriade hun prijs. Meer informatie is te vinden op de website van de Toekomstprijs.