Gemeente Bodegraven

Spreken over toekomst Wierickerschans

Op donderdag 17 oktober vanaf 19.30 uur op de Wierickerschans worden de inwoners van Bodegraven en Nieuwerbrug door de Stuurgroep Wierickerschans uitgenodigd om hun ideeën en vragen over de toekomst van de Wierickerschans te uiten.

Staatsbosbeheer wil met de provincie Zuid-Holland, de gemeente Bodegraven en Stichting Wierickerschans en Stichting de Bruggen zorgen voor de restauratie, het onderhoud en de exploitatie met een sociaal-culturele bestemming van het fort. Op uitnodiging van het bestuursplatform heeft Stichting De Bruggen een plan van aanpak ontwikkeld. Op 10 oktober zullen de samenwerkingspartners de afspraken officieel maken door een convenant te ondertekenen op basis van het plan van aanpak). Met een grote groep potentiële samenwerkingspartners wordt tijdens een werkconferentie van gedachten gewisseld over verdere uitwerking van de plannen.

De Stuurgroep Wierickerschans wil de informatieavond van 17 oktober benutten om dat plan van aanpak aan de inwoners van Bodegraven en omgeving te presenteren en de werkafspraken tussen de bovenstaande partijen uit de doeken doen. De aanwezigen krijgen daarbij de gelegenheid om hierover hun vragen te stellen en hun ideeën naar voren te brengen over de toekomst van de Wierickerschans.

Als u de bijeenkomst op 17 oktober wilt bijwonen, kunt u zich tot 14 oktober opgeven bij de gemeente Bodegraven, telefoonnummer (0172) 630 301 of via l.vanheemskerck@bodegraven.nl. Aangezien er geen parkeergelegenheid is bij de Wierickerschans, willen wij u vragen op de fiets komen.