LAD

Nieuws

Ook co-assistenten gaan actie voeren

De actie is een reactie op het in juli bereikte principeakkoord CAO Ziekenhuizen, waarin de stagevergoeding voor co-assistenten is geschrapt. De LAD, die zich al jaren inzet voor de rechtspositie van de co-assistent, heeft het akkoord dan ook afgewezen (zie bericht: LAD niet akkoord met CAO Ziekenhuizen).

LAD: co-assistenten zijn ook stagiaires
In het vorige principeakkoord van de CAO Ziekenhuizen staat dat alle stagiaires recht hebben op een maandelijkse stagevergoeding. De LAD stelt dat co-assistenten ook stagiaires zijn en dus recht hebben op een vergoeding. Aangezien zij die niet krijgen, riep de LAD, in samenwerking met het LOCA (Landelijk Overleg Co-Assistenten), de co-assistenten op in actie te komen voor hun stagevergoeding. Dit resulteerde in een aantal rechtszaken tegen algemene ziekenhuizen, waar de LAD over een aantal weken uitspraak in verwacht.

17 oktober: actiedag
De LAD ondersteunt de actie van de co-assistenten op 17 oktober en blijft zich als belangenbehartiger inzetten voor hun rechtspositie. Hiervoor is wel steun nodig van de co-assistenten. Een grote achterban betekent namelijk een sterke onderhandelingspositie. Co-assistenten kunnen gratis lid worden van de LAD.

Meer weten over de voordelen van het gratis lidmaatschap voor co-assistenten? Ga dan naar informatie over het junior-lidmaatschap.