Ingezonden persbericht


Donderdag 17 tot en met zondag 20 oktober 2002
Amsterdam RAI
MOTORAI 2002:

Grootste motortentoonstelling van nederland

Start a.s. donderdag

Van donderdag 17 oktober tot en met zondag 20 oktober 2002 is Amsterdam RAI hét trefpunt voor motorrijdend Nederland. Ruim 100 exposanten staan garant voor een compleet aanbod van honderden motoren en duizenden accessoires. De bekende motormerken tonen hun nieuwste modellen voor het eerst aan het publiek.

PERS PREVIEW Op woensdag 16 oktober vindt vanaf 18.00 uur de preview plaats, bestemd voor pers en dealers. U bent van harte welkom. Op vertoon van een geldige perslegitimatie in de perskamer van het Hollandcomplex kunt u zich accrediteren. Het programma is als volgt:

18.30 uur: welkom door product manager MotoRAI 2002 en presentatie door Jos Vaessen, directeur CBR. Vervolgens van 19.00 - 22.00 uur: mogelijkheid bezoek beurs. Coryfeeën uit de motorwereld die u tijdens de preview kunt treffen zijn Egbert Streuer (wereldkampioen 1992 zijspanracen), Wil Hartog en Boet van Dulmen. De motoren waarmee zij hun overwinningen behaald hebben, zijn eveneens te zien in de overzichtstentoonstelling "Hall of Fame" op de MotoRAI.

Indien u televisie- of radio-opnames wenst te maken, verzoeken wij u dit ons van tevoren te laten weten.

PRIMEURS Het najaar is voor importeurs hét moment de modellen van 2003 te tonen aan het publiek. De merken Aprilia, Cagiva, MotoGuzzi, Benelli, Hyosung, Voxan, Husqvarna, MV Agusta, Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Triumph, Ducati en Harley Davidson presenteren hun paradepaardjes van het nieuwe seizoen. Alle typen motorfietsen komen aan bod: all-roads, hypersports, cruisers, sport-toerders, sportmachines en naked bikes.

Enkele van de nieuwe modellen die te bewonderen zijn: Ducati ST4s ABS motorfiets met anti blokkeer remsysteem, Ducati 749, Kawasaki ZX-6R, Honda XL 1000, Suzuki GSX-R1000, Aprilia RSV Mille, Yamaha FJR 1300 ABS en de splikspinternieuwe, voor het eerst in Nederland getoonde MZ 1000S.

Zien, horen en zelf proberen Geïnteresseerde bezoekers die in het bezit zijn van een motorrijbewijs kunnen op de MotoRAI ook zelf onder professionele begeleiding proefrijden op diverse 2002-modellen van importeurs. Zodoende kunnen zij naast de vormgeving en techniek ook meteen de rij- en stuureigenschappen van diverse motoren beoordelen. Inschrijven voor de proefritten die een half uur duren en door de omgeving van Amsterdam RAI voeren, kan bij de stand van het KNMV.

Nieuw is het 'Pocketbike & Quad Parcours' dat garant staat voor veel (kinder)spektakel. Op een ruim buitenterrein naast de Hollandhal geven jeugdige professionele berijders demonstraties op minimotoren. Bovendien kunnen kinderen vanaf 3 jaar al het motorrijgevoel krijgen op kinderquads (elektrische vierwielers), die ze helemaal zelf kunnen besturen.

Publiekstrekkers Een publiekstrekker voor de echte liefhebbers is de Hall of Fame, waar kampioensmotoren uit het verleden de motorhistorie doen herleven.

Het centraal gelegen motorterras met evenementenpodium dat mede in samenwerking met Kicxstart georganiseerd wordt, vormt het decor voor afwisselende activiteiten. Modeshows, muziek en beelden van motorraces zorgen hier voor het nodige vertier. Vanzelfsprekend staat het programma van zondag 20 oktober in het teken van de dan verreden Grand Prix van Philip Island in Australië. Op die dag vindt tevens de traditionele Bikers Parade plaats, waarbij motorrijders uit het hele land een tocht vanaf de RAI door de omstreken van Amsterdam maken.

Openingstijden en prijzen MotoRAI 2002 vindt plaats van 17 tot en met 20 oktober in Amsterdam RAI. Op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober is de beurs open van 11.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs is voor jongeren (4 tot 17 jaar) ¤ 6,25 en voor volwassenen ¤ 12,50 (kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen). Voor de allerkleinsten is er gratis kinderopvang in zaal P van Amsterdam RAI. Persaccreditatie U heeft toegang tot de MotoRAI via de perskamer van het Hollandcomplex op vertoon van uw perslegitimatie.

Meer informatie Voor vragen kunt u contact opnemen met Press & PR Manager Lucette Bruinsma op telefoonnummer 06 41 55 73 43 of met Marijke Kho, Press & PR, telefoonnummer 020 - 5491212.

Tijdens de beurs kunt u de perskamer bereiken op tel. 020 - 5491636. Meer informatie kunt u ook vinden op www.show-info.nl/motorai2002. Het password van het foto-archief is: moto02. Lucette Bruinsma
Amsterdam RAI
Press & PR Manager
tel. + 31 (0)20-5491212
fax +31 (0)20-6445059
E: l.bruinsma@rai.nl