Gemeente Leiden

Burgemeester van Juigalpa op bezoek

Donderdag 17 oktober bezoekt burgemeester Erwing de Castilla van de Nicaraguaanse zusterstad Juigalpa Leiden. De heer De Castilla is burgemeester namens de progressieve Partido Sandinista, die de meerderheid heeft in de Juigalpese gemeenteraad. Hij wordt vergezeld door de leider van de oppositie, de heer Chester Howay alsmede door de voorzitter van boerenunie, de heer José Molino.

De delegatie is in Nederland op uitnodiging van de gemeente Den Haag, die ook een stedenband heeft met Juigalpa.

De delegatie spreekt met wethouder Rabbae (International Betrekkingen), met leden van de Stichting Vrienschapsband Leiden-Juigalpa en met verdere geïnteresseerden.

Ook brengt de deleagatie -in het kader van het streven in Juigalpa om de inkomsten uit onroerendezaakbelasting te verhogen- het Vastgoed Informatie Centrum.

Een boottochtje door Leiden ontbreekt natuurlijk niet op het programma

De gemeente Leiden verleent met name steun op het gebied van het versterken van de coördinerende rol van de gemeente bij de lokale ontwikkeling, aangeduid als strategische planning.

De Stichting Vrienschapsband richt zich met name op steun aan het onderwijs in Juigalpa, als zeer belangrijke ontwikkelingsfactor.

Geïnteresseerden en pers zijn welkom bij de volgende programmaonderdelen:

* 16.00-17.00 uur semi-officiële bijeenkomst met de Stichting Vrienschapsband, Raadzaal Stadhuis

* 17.00-18.00 uur receptie op het balkon van de 3e verdieping van het Stadhuis