Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-10-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 17 oktober 2002

Dagelijkse berichten

Delfzijl: rijden tijdens ontzegging
De politie heeft woensdagmorgen op de Buitensingel in Delfzijl een 37-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man reed in een auto die bij een routinecontrole niet verzekerd en ook niet APK-gekeurd bleek te zijn. Bij navraag bleek ook dat de automobilist niet bevoegd was omdat zijn rijbewijs tot medio december van dit jaar is geschorst. De man is na verhoor met een aantal processen-verbaal heengezonden. Zijn auto is door de politie in beslag genomen.

Stadskanaal: aanhouding na ruzie
In een broodjeshuis aan de Schielandlaan in Stadskanaal heeft de politie woensdagavond een 32-jarige inwoner van Valthermond aangehouden. De man sloeg een andere bezoeker, een 48-jarige man uit Nieuw Buinen tegen de grond na een woordenwisseling. Ook dreigde de verdachte met een mes. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht voor behandeling. De gewaarschuwde politie nam de verdachte mee naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden. Zijn mes is door de politie in beslag genomen.

Hoogezand: bromfietsdief aangehouden
Aan de Berkenweg in Hoogezand heeft de politie woensdagavond een 14-jarige jongen uit Sappemeer aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal de brommer van een 16-jarige jongen uit Hoogezand. Die stalde zijn brommer eerder op de avond bij een supermarkt aan de Hoofdstraat in Hoogezand. Toen hij kort daarop de winkel weer uit kwam bleek zijn bromscooter te zijn gestolen. Samen met zijn vader ging de jongen op zoek. Daarbij trof hij de verdachte aan die in het bezit was van zijn bromfiets. Op verzoek van vader en zoon ging de verdachte met hen meen naar huis waar de politie werd gebeld. Die kwam en nam de jongen mee voor verhoor. Hij bekende de diefstal waarna hij aan zijn ouders is overgedragen. De brommer gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Winschoten: controle autogordels
Woensdagmiddag heeft de politie een controle op het dragen van autogordels gehouden op de Beertsterweg in Winschoten. Daarbij werden 135 autos gecontroleerd. Vijf bestuurders kregen een boete van 40 euro voor het niet dragen van de gordel.

Boerakker: paard aangereden
Een 49-jarige automobilist uit Zijen botste woensdagavond tegen een op de Boerakkerweg in Boerakker loslopend paard. Het dier stak samen met een soortgenoot de weg over. Het aangereden paard raakte zwaar gewond en is ter plaatse door een dierenarts gehecht en behandeld met medicijnen, waarna het naar de stal is gebracht. De auto van de Zijenaar raakte zwaar beschadigd en is door bergingsbedrijf afgevoerd.

Wirdum: auto in sloot
Aan de Wirdumerweg in Wirdum raakte woensdagavond in een auto in de sloot. De bestuurder van de wagen, een 18-jarige inwoner van Wirdum raakte niet gewond. Hij had de auto zonder toestemming van zijn ouders meegenomen. In een bocht van de Wirdumerweg miste de man door onbekende oorzaak een bocht en belandde met de auto in de sloot. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Daarvoor kreeg hij een bekeuring. De auto van zijn ouders is door een berger uit de sloot getakeld.

Stad volgt

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).