Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 17-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Gewapende overval in woning
LELYSTAD Twee onbekende mannen drongen woensdagmorgen omstreeks 11.00 uur een woning aan het Karveel binnen. In de woning waren aanwezig de 31-jarige bewoonster, haar 20-jarige broer, haar dochtertje en een logé, beiden 11 jaar. De mannen droegen een bivakmuts en hadden tenminste één vuurwapen bij zich, waarmee zij de bewoonster bedreigden. Zij eisten geld en dreven de aanwezigen naar de bovenverdieping. Daar zag de broer kans uit het badkamerraam te springen. Hij landde op het afdakje, waar hij doorheen zakte. Hierdoor verzwikte hij zijn enkel. Toen de overvallers merkten, dat de broer gevlucht was, verlieten zij de woning.
De politie heeft direct een buurtonderzoek ingesteld en een speurhond ingezet, maar de overvallers konden niet meer achterhaald worden. De daders worden omschreven als een jonge man met een licht gekleurde huid en een duidelijk oudere blanke man. De politie verzoekt getuigen, die informatie hebben die tot aanhouding van de daders kan leiden, zich te melden bij de politie in Lelystad, tel. 0900-8844.

Aanrijding met letsel
DRONTEN Op de Biddingringweg is woensdagavond een 33-jarige motorrijder uit Biddinghuizen gewond geraakt na een aanrijding. Het slachtoffer reed als leerlingmotorrijder met een instructeur erachter op de kruising Biddingringweg / Hanzeweg, waar op dat moment een 19-jarige automobiliste uit Elburg aan kwam rijden die hem niet meer kon ontwijken. Na de botsing moest de motorrijder met beenletsel naar het Zuiderzeeziekenhuis per GGD-ambulance. Beide voertuigen waren total loss en zijn afgesleept.

Doorrijden na aanrijding
LELYSTAD Een 16-jarige jongen uit Lelystad is woensdagmorgen omstreeks 11.00 uur gewond geraakt na een aanrijding. De jongen fietste met zijn broertje achterop op het fietspad van de Stelling richting Manifestplein vanaf de Kustrifbrug. Hij wilde met de bocht mee naar rechts rijden, toen er vanaf de Agorabaan een scooter aankwam, waarna ze in botsing kwamen. De 16-jarige kwam hierbij ten val en is later behandeld door zijn huisarts. Na de botsing is de scooterrijder doorgereden. Volgens het slachtoffer reed de scooterrijder op een gele scooter. Getuigen van de aanrijding wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Lelystad.

Aanhoudingen na zakkenrollerij
ALMERE Twee meisjes van 12 en 14 jaar (woonplaats onbekend) zijn woensdagmorgen aangehouden in de Stadhuisstraat na melding van zakkenrollerij. Zij konden worden aangehouden nadat een getuige had gezien dat de meisjes portemonnees rolden van mensen op de markt. Kort daarop werden de verdachten aangehouden op de markt, met een buit van circa 750 euro. Beide meisjes zijn in verzekering gesteld.

Aanhouding na negeren stopteken
MARKNESSE Vier mannen uit Heerenveen en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats (32 jaar) zijn woensdagavond aangehouden op de Steenwijkerweg. De bestuurder en zijn vier passagiers negeerden een stopteken van de politie tijdens een surveillance, ook toen daarbij zwaailichten en een sirene werden gebruikt. Uiteindelijk lukte het de agenten de auto aan de kant te zetten. Bij de controle bleek dat de 30-jarige bestuurder niet in bezit was van een rijbewijs en evenmin van een verzekering. Hij kreeg drie processen verbaal (voor rijbewijs, verzekering en negeren stopteken). De 32-jarige is aangehouden omdat hij illegaal in Nederland verbleef en overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Aanhouding na inbraak
ALMERE Tijdens een surveillance in het Koningin Beatrixpark is donderdagochtend een 18-jarige jongen uit Almere aangehouden. Hij zat samen met een andere jongen in het park bij een aantal fietsen beladen met beeldapparatuur afkomstig van diefstal. De andere jongen rende weg bij de komst van de politie. De 18-jarige is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Inmiddels is een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de goederen en de andere jongen.

Rijbewijs ingevorderd
DRONTEN Een 500-jarige automobilist uit Dronten is zijn rijbewijs kwijt. Na een snelheidscontrole met de lasergun werd de Drontenaar geklokt voor 151 km/uur op de Rietweg. Daar is een maximumsnelheid van 80 km/u toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

LELYSTAD Op de Larserringweg is woensdagmorgen een 20-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. De man reed 141 km/u waar hij 80 km/u mocht rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.