Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-10-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.40 uur

Doorgereden na aanrijding

AMERFOORT De politie is op zoek naar getuigen die een aanrijding op de Pasteurstraat hebben gezien.

Woensdag omstreeks 20.45 uur kreeg de politie de melding binnen en op de Pasteurstraat aangekomen zagen de agenten dat een geparkeerde brommobiel in elkaar was gereden.Tevens was schade ontstaan aan een verkeersheuvel en trottoirband. De veroorzaker, een personenauto, was via de Leusderweg/Woestijderweg doorgereden.Verder lag een kentekenplaat op de weg van de doorgereden auto. Op basis hiervan was de identiteit van de bestuurder bekend en kon de 34-jarige man uit Nieuwegein bij zijn woning aan de Otterweide in de auto worden aangehouden. De auto was voorzien van een nieuwe kentekenplaat, een reservewiel en een velg lag in de achterbak. De man is meegenomen naar het bureau alwaar hij een ademanalyse weigerde. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie zoekt getuigen van het ongeval en eventuele getuigen die de man zijn band en kenteken hebben zien wisselen. Getuigen kunnen contact opnemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Parkeercontroleur beledigd

AMERSFOORT Woensdagavond heeft de politie een man aangehouden in verband met belediging van een parkeercontroleur.

Omstreeks 21.00 uur heeft een 34-jarige man uit Amersfoort met opzet een beker melk over de broek van een parkeercontroleur gegooid. Dit gebeurde terwijl de man voor fout parkeren werd bekeurd. De controleurs hebben vervolgens de man aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Poging beroving

AMERSFOORT Woensdagavond hebben twee mannen geprobeerd een fietser op de Nijkerstraat van zijn geld te beroven met gebruik van een vuurwapengelijkend voorwerp.

Omstreeks 21.45 uur reed de 51-jarige man afkomstig uit Engeland op de fiets op de Nijkerkstraat in de richting van Nijkerk. De man was onderweg naar familie in Duitsland. Hij werd vervolgens door twee onbekende mannen tot stilstand gebracht en kreeg een vuurwapengelijkend voorwerp tegen zijn hoofd gedrukt. De mannen vroegen hem om geld maar de man gaf aan dit niet bij zich te hebben. Hierop werd hij geslagen en renden de mannen vervolgens weg. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Controle gesloten verklaring

AMERSFOORT Woensdagavond heeft de politie gecontroleerd bij de gesloten verklaring op de Heiligenbergerweg.

De gesloten verklaring op het viaduct Heiligenbergweg geldt voor het autoverkeer in de richting van Leusden. Gedurende de controle van anderhalf uur, zijn 14 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van de gesloten verklaring.