Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-10-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Illegale autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag twee mannen aangehouden voor het stelen van een auto en het illegaal in Nederland verblijven.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Grote-trekdreef twee mannen uit een geparkeerd voertuig stappen. De mannen lieten de portieren van de auto open en liepen richting een voormalige bejaardenflat. De agenten vertrouwden het niet en lieten het kenteken natrekken. Al snel bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond.

De verdachten kregen in de gaten dat de politie hen op het spoor was en renden weg. Een verdachte een man 19 jaar en afkomstig uit Utrecht kon in een tuin van een woning aan de Ghanadreef worden aangehouden. Via getuigen werd de politie op het spoor gezet van de tweede verdachte. Deze zou inmiddels in een horecagelegenheid aan de Zambesidreef zitten. In de zaak werd niemand aangetroffen. Enige tijd later kon de tweede verdachte een 22-jarige man uit Utrecht- op de Ramsesdreef worden aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat de auto was doorverbonden en op 8 oktober was ontvreemd op de Schutstraat. Beide mannen werden voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tijdens het verhoor bleek dat zij illegaal in Nederland verbleven. De Vreemdelingendienst zal de zaak verder afhandelen.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 oktober heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

De politie zag omstreeks 02.10 uur een voertuig vanuit de richting van de Rubenslaan komen. De bestuurder vertoonde bij het zien van de politieauto ander rijgedrag en probeerde weg te komen. De agenten besloten de 30-jarige bestuurder uit De Meern te controleren. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de man 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van een uur en een boete werd hij naar huis gestuurd.

Drie autodieven aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 oktober heeft de politie drie mannen aangehouden op verdenking van autodiefstal.

Omstreeks 01.45 uur zagen agenten een voertuig over de Einsteindreef rijden. Via de meldkamer werd het kenteken van het voertuig opgevraagd. Hieruit bleek dat de auto gestolen was. Op de Vechtensteinlaan werd de auto aan de kant gezet en de drie inzittenden
- een 19 en 27 jarige man uit Utrecht en een 21-jarige man uit IJsselstein - aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De auto werd in beslag genomen.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag op de Blauwkapelseweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.30 en 16.15 uur passeerden 1574 voertuigen de controlepost. Voor 100 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor te hard rijden. Op de Blauwkapelseweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

Hennepkwekerij opgerold
UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag aan de Theemsdreef een hennepkwekerij opgerold.

Omstreeks 13.00 uur heeft de politie een deur van een kelder aan de Theemsdreef opengebroken en trof in de kelder een complete hennepkwekerij in werking aan. In totaal werden 396 planten vernietigd. Alle apparatuur werd in beslag genomen. Het elektriciteitsbedrijf constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de kwekerij is.

Aantreffen hennepinstallatie
UTRECHT Bij een woning aan de Mexicodreef heeft de politie een complete hennepinstallatie ontmanteld.

Bewoners van naastgelegen woningen constateerde dat het behang en stucwerk begon los te laten. Onderzoek door de bewoners leerde dat het plafond er warm was. De politie werd ingeschakeld. Bij de woning waar vermoedelijk de oorzaak lag werd niet opengedaan. De deur werd opengebroken, waarna in één van de slaapvertrekken een complete installatie voor een hennepkwekerij werd aangetroffen.

Alle spullen werden in beslag genomen. Door het elektriciteitsbedrijf werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De bewoner was niet aanwezig maar zal zich later op het bureau moeten melden