Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-10-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.00 uur

Ernstige aanrijding

ZEIST- Op woensdagmiddag vond er een ongeval plaats waarbij een man ernstig gewond raakte.

Omstreeks 17.45 uur reed een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Langerak over de Rijksweg A 28 in de richting van Utrecht. Ter hoogte van de afslag Zeist zag de chauffeur vermoedelijk een langzaamrijdende file voor hem over het hoofd. Hij botste vervolgens met aanzienlijke snelheid op de langzaamrijdende personauto, welke werd bestuurd door een 35-jarige man uit Hei- en Boeicop. De 35-jarige kwam vast te zitten in zijn voertuig en de brandweer moest er aan te pas komen om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. Hij werd met ernstig letsel vervoerd naar het UMC in Utrecht. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond. Auto en vrachtwagen raakten beschadigd.

De Rijksweg A 28 richting Utrecht raakte door de positie van de vrachtwagen geheel geblokkeerd. Omstreeks 20.00 uur werd de weg weer deels vrij gegeven. Vanuit de richting van Amersfoort ontstond er een aanzienlijke file en vanuit de richting van Utrecht veroorzaakte kijkers een file.

Achtervolging scooter

ZEIST- Op donderdagochtend werd een jongen aangehouden nadat hij was gevlucht op een scooter.

Omstreeks 00.05 uur zagen agenten twee jongens rijden op een scooter over de Panweg. De agenten scooter de bromfietser controleren maar de bestuurder dacht hier kennelijk anders over en remde hevig, keerde om en reed hard weg. De achtervolging werd ingezet. De bromfiets reed vervolgens richting de Titusbrandsmalaan en reed het voetpad op. De agenten sneden hem de pas af op de Churchillaan. Op de Albert C. Kerkhofflaan zette de agenten de politieauto midden op het voetpad.

De bestuurder van de scooter reed met zon hoge snelheid dat hij niet meer kon remmen en tegen de politieauto aanreed. Beide opzittenden kwamen te val. De 17-jarige passagier uit Utrecht werd vastgepakt door de agenten. De nog onbekende bestuurder met de scooter te ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lastige mannen aangehouden

DEN DOLDER- Op donderdagochtend werden drie lastige mannen aangehouden.

Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen zich zeer vervelend gedroegen in een horecagelegenheid aan de Dolderseweg. Toen de politie ter plaatse kwam waren de mannen al gevlucht. De politie ging op onderzoek in de omgeving uit en trof het drietal aan op de Paduahof en de mannen in de leeftijd van 34 tot 39 jaar afkomstig uit De Bilt, Bilthoven en Maassluis werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.