Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-10-2002
Persberichten districten Heuvelrug, 10.00 uur

Grote bromfietscontrole

VEENENDAAL/RENSWOUDE- Op woensdagmiddag en avond vond er op de Wageningselaan en de Arnhemseweg een grote bromfietscontrole plaats.

Door motoragenten werden de bromfietsen naar de controleplaatsen gedirigeerd. In totaal werden 70 bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden 109 bekeuringen uitgereikt voor oa. het hebben van een te groot motorvermogen, niet kunnen tonen bromfietscertificaat, niet hebben van een goedgekeurde uitlaat en het niet voeren van de juiste verlichting. In totaal werden 7 uitlaten gedemonteerd. Twee personen werden aangehouden omdat ze op een bromfiets reden waar het framenummer van was vervalst.

Motorrijder gewond

ELST- Op woensdagavond raakte een motorrijder gewond na een val van zijn motorfiets.

Omstreeks 18.30 uur reed de 38-jarige motorrijder uit Doorn over de Rijksstraatweg en het verkeer voor hem remde plotseling. De motorrijder remde maar door het natte wegdek schoof zijn voorwiel onderuit. De man kwam ten val en werd met oa. schouderletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL- Op donderdagmiddag werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Omstreeks 01.20 uur werd de 40-jarige automobilist uit Heiloo gecontroleerd op de Zandstraat. Onderzoek wees uit dat hij teveel gedronken had en blies op het bureau 0.95 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg daarnaast een rijverbod van 3 uur.

Fietser gewond

RENSWOUDE- Op woensdagmiddag raakte een fietser gewond na een aanrijding. Omstreeks 16.00 uur reed een 15-jarige fietser over de Barneveldsestraat. Achter hem reed een 18-jarige automobilist uit Veenendaal en wilde in eerste instantie de fietser inhalen. De man moest echter afremmen omdat er verkeer uit tegemoetkomende richting kwam. Hij botste vervolgens tegen de achterzijde van de fiets. De 15-jarige kwam ten val en hij werd met een hersenschudding vervoerd naar het ziekenhuis.