Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-10-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.10 uur

Snelheidscontroles

VIANEN / IJSSELSTEIN / HAGESTEIN De politie heeft op woensdag 16 oktober meerdere snelheidscontroles gehouden.

Tussen 09.00 uur en 12.00 uur werd op de Hagenweg in Vianen gecontroleerd. Van de 556 voertuigen die de controlepost passeerden, reden er 120 te hard en werden bekeurd. Terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 50 km/u geldt, reed de bestuurder met de meeste haast 76 km/u.

Op de Hoogland in IJsselstein werd van 17.35 uur tot 18.00 uur gecontroleerd. Twee bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u.

In Hagestein werd op de Nijensteinseweg van 18.00 uur tot 19.30 uur gecontroleerd. In die tijd passeerden 109 voertuigen het controlepunt, 11 bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u en werden bekeurd. Hier was 70 km/u de topsnelheid.

Bromfiets aangereden

IJSSELSTEIN Op woensdag 16 oktober raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 20.05 uur reed een automobilist (gegevens onbekend) over de Provincialeweg N 210 in de richting van het Boveneind Zuidzijde. Bij de verkeerslichten op de kruising met de Heemradenlaan zag de automobilist te laat dat de verkeerslichten op rood stonden en hij reed door rood licht de kruising op. Net op dat moment reed een 19-jarige bromfietser uit IJsselstein vanaf de Heemradenlaan dezelfde kruising op met de bedoeling deze in de richting van de Schepensingel over te steken. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg.

De bromfietser is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Illegalen aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft op donderdag 17 oktober meerdere illegalen en personen die een valse naam opgaven, aangehouden.

Rond 06.00 uur controleerden de Vreemdelingendienst in samenwerking met personeel van district Lekstroom en van de Arbeidsinspectie twee personenbusjes. Bij het zien van de politiemensen draaide de bestuurder van een busje zijn voertuig op de Structuurbaan en reed weg. Hij werd echter op de Utrechtseweg door politiemensen aan de kant gezet. In het busje bevonden zich acht personen. Drie daarvan hadden een geldige verblijfsvergunning en konden hun weg vervolgen. Drie Turkse mannen (27, 39 en 43 jaar) hadden een vals Nederlands identiteitsdocument en twee alleen een Bulgaars paspoort (26 en 39 jaar). Dit vijftal werd aangehouden en ingesloten.

Het tweede busje werd op de Structuurbaan gecontroleerd. Hierin bevonden zich twee Bulgaarse mannen van 28 en 45 jaar oud en twee Turkse mannen van 31 en 36 jaar. Zij waren niet in het bezit van de vereiste verblijfsdocumenten en zijn aangehouden.

Alle negen verdachten zijn naar bureau Kroonstraat in Utrecht gebracht en daar ingesloten.