MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

16-10-2002
Openbaar Vervoer-verbod met persoonsgebonden chipkaart moet vandalisme bestrijden

MKB-Nederland bepleit een openbaar vervoer-verbod voor personen die zich misdragen in het openbaar vervoer. Dit zou kunnen op basis van de chipkaart die Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) heeft geĂŻntroduceerd tijdens haar Jaarcongres. MKB-Nederland-voorzitter Hans de Boer ondersteunt in zijn inleiding tijdens dit jaarcongres het pleidooi van KNV-voorzitter Testa tot invoering van een chipkaart in het openbaar vervoer.

De MKB-Nederland-voorzitter bepleit het leggen van dwarsverbanden tussen het betalen van het openbaar vervoer en de veiligheid in het openbaar vervoer. Het Aanvalsplan Veiligheid in het openbaar vervoer van minister De Boer van Verkeer en Waterstaat biedt hiervoor goede aanknopingspunten.

De chipkaart voor het openbaar vervoer moet worden voorzien van persoonsgegevens, waardoor hij kan worden ingetrokken bij personen die zich misdragen in het openbaar vervoer. Naar analogie van het stadion-verbod bij voetbalvandalisme, kan een openbaar vervoer-verbod misdragingen en vandalisme tegengaan.