Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-10-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur

Verkeerscontroles

WOERDEN Op woensdag 16 oktober heeft de politie twee controles uitgevoerd.

Tussen 07.00 uur en 07.30 uur werd op de Hollandbaan een fietsverlichtingscontrole gehouden. Daarbij werden negen fietsers bekeurd omdat hun voor- en/of achterverlichting niet werkte.

Op de s-Gravensloot werd van 07.45 uur en 08.30 uur op de naleving van de geslotenverklaring gecontroleerd. Vier bestuurders negeerden de geslotenverklaring en werden bekeurd.

Auto op zijn kant

VINKEVEEN Op woensdag 16 oktober werd een auto op zijn kant aangetroffen. De bestuurder was verdwenen.

Rond 01.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Vinkenkade een auto op zijn kant lag. Ter plaatse bleek dat de auto van de weg was geraakt, een boom had geschampt, over een verkeersbord was gereden, tegen een boom was gebotst en uiteindelijk op zijn zijkant tot stilstand was gekomen. De bestuurder bevond zich niet bij de auto en bij een onderzoek in de omgeving werd hij ook niet meer aangetroffen.

Politiemensen namen telefonisch contact op met de Amsterdamse eigenaar. Die was nog niet op de hoogte van het verdwijnen van zijn auto. Hij zou in de loop van de woensdag aangifte doen. De politie stelt een nader onderzoek naar de bestuurder in.

Winkeldief aangehouden

MAARSSEN Op woensdag 16 oktober werd een winkeldief op heterdaad betrapt en aangehouden.

Rond 19.00 uur zag een personeelslid van een winkel aan de Industrieweg dat een klant met een doos met gereedschap de winkel verliet, zonder het gereedschap bij de kassa af te rekenen. Medewerkers van het bedrijf liepen achter hem aan en zagen vervolgens dat de verdachte de doos in zijn auto had gelegd. Zij spraken de verdachte, een 23-jarige man uit Maarssen, aan. Die bekende het gereedschap uit het bedrijf te hebben meegenomen en in de auto te hebben gelegd. Hij werd overgedragen aan de politie.

Bij zijn verhoor verklaarde hij het gereedschap niet te hebben willen stelen, maar wilde aantonen dat de beveiliging van het bedrijf niet goed werkte. Tegen hem wordt proces-verbaal voor diefstal opgemaakt.

Bestuurders onder invloed

OUDEWATER / MAARSSEN In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 oktober zijn twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 01.50 uur controleerden politiemensen op de Prinses Beatrixstraat in Oudewater een 41-jarige automobilist uit Oudewater. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 2,2 promille, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rond 02.00 uur werd op de Verbindingsweg in Maarssen een 26-jarige automobilist uit Vleuten gecontroleerd. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau blies de man bij de ademanalyse 0,95 promille, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.