Gemeente Sittard-Geleen


der gemeente Sittard-Geleen d.d. 15 oktober2002

In week 43 (herfstvakantie) is er geen B&W vergadering. 2. Gunning gevelisolatieproject (weth. Den Rooijen).
1. De uitvoering van het gevelisolatieproject Stein/Geleen (Burg. Lemmensstraat/Frans Erenslaan) gegund aan Bouwbedrijf Schellekens bv te Schijndel;

2. De gemeente Stein in kennis gesteld over deze beslissing;
3. Ter kennis gebracht aan de commissie MIW.
4. Het College stelt vast dat in termen van Het Sittard-Geleense aanbestedingsbeleid geen sprake is van ondehandse aanbesteding.

3. Brief raadslid Boudewijn inzake onderhoud begraafplaats Broeksittard (weth. Den Rooijen).
Beslissing:

1. Akkoord met de geschetste zienswijze;
2. Antwoorden conform bijbehorend schrijven; Deze brief redactioneel aanpassen

3. Antwoord ter inzage gelegd voor de raad.

4. Aanwijzing collectieve ADV-dagen voor 2003 en "Locatieafhankelijke", dienstvrije dagen (weth. Meekels). Beslissing:

1. Een voornemenbesluit genomen tot aanwijzing als collectieve ADV-dagen voor het kalenderjaar 2003 als volgt: donderdag 1 mei en vrijdag 2 mei 2003, woensdagochtend 24 december 2003 alsmede de periode van maandag 29 december tot en met woensdagochtend 31 december 2003, neerkomend op 40 uur;

2. Een principebesluit genomen tot wijziging van de "Regeling dienstvrije dagen"in dier voege dat niet jaarlijks per locatie afzonderlijke dagen aangewezen worden als dienstvrije dagen, maar dat de kermismaandag en -dinsdag van Geleen alsmede St. Joep structureel worden aangewezen als voor de hele organisatie geldende, dienstvrije dagen. Tevens besluiten dat de hieruit voortvloeiende uitbreiding van het aantal dienstvrije uren (8 bij een voltijds dienstverband) vervolgens in mindering wordt gebracht van het vrij opneembare gedeelte van het ADV-tegoed van de medewerker; Het College stelt vast dat als de omstandigheden ten aanzien van de kermis in Geleen en de St.-Joepmarkt wijzigen ook de dienstvrije dagen anders kunnen worden ingevuld.
3. De aanwijzing als bedoeld onder 1 ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad en de wijziging van de "Regeling dienstvrije dagen", alsmede de hiermee verband houdende overheveling van uren van de ADV-regeling naar de "Regeling dienstvrije dagen"met het oog op het bereiken van overeenstemming aan de orde gesteld in de commissie voor Georganiseerd Overleg.

4. Het College vraagt de wethouder Middelen om een notitie over de werktijdenregeling


5. Bepaling van het maximumbedrag waarvoor in 2003 rekening-courantkrediet, daggeld- en/of kasgeldleningen mogen worden aangegaan (weth. Meekels).
Beslissing: de raad voorgesteld om voor het jaar 2003 het bedrag waarvoor rekening-courantkrediet, daggeld- en/of kasgeldleningen mogen worden aangegaan te bepalen op een gezamenlijk nominaal bedrag van ten hoogste
¤ 18.000.000,00.


6. Bepaling van het maximumbedrag waarvoor in 2003 vaste geldleningen mogen worden aangetrokken (weth. Meekels).
Beslissing: de Raad voorgesteld om voor het jaar 2003 het bedrag waarvoor vaste financieringsmiddelen mogen worden aangetrokken te bepalen op
¤ 50.000.000,00.


7. Quickscan 2002 Resultaten en analyse Medewerkersonderzoek Gemeente Sittard-Geleen (weth. Meekels).
Beslissing:

1. Kennisgenomen van de resultaten en de analyse van het onderzoek;

2. Akkoord met de vervolgaanpak (pag. 5 punt 6.0) en de resultaten per organisatieonderdeel opgepakt om te komen tot verbetervoorstellen en acties;

3. De resultaten en de analyse van de medewerkersenquête bespreken met de OR.


8. Stimuleringsregeling Diversiteit (weth. Meekels). Beslissing:

1. Kennisgenomen van:
a. Plan van Aanpak Diversiteit Gemeente Sittard-Geleen. b. Subsidietoezegging A+O fonds Gemeenten in het kader van de stimuleringsregeling Diversiteit.

2. Het Hoofd Concernstaf L.T.J.M. Bongarts namens het College van de gemeente Sittard-Geleen, gemachtigd tot ondertekening van het convenant Diversiteit Loont.


9. Vragen fractie Groot Born op grond van artikel 37 Reglement van Orde over woningbouw ontwikkeling omgeving Kempstraat te Born (weth. Paes).

1. Vragen beantwoordt overeenkomstig bijgaande brief aan de fractie Groot Born;

10. Beleidsplan werk, zorg en inkomen 2003 (weth. Van Rijswijk).
1. Akkoord met de inhoud en beslispunten van het Beleidsplan Werk en Inkomen 2003;

2. Akkoord met het voorliggende gemeenteblad en raadsbesluit;
3. Het plan voor belangstellenden ter inzage gelegd gedurende een periode van 4 weken vanaf 9 oktober a.s;

4. De reacties met commentaar in de collegevergadering van 12 november a.s. bespreken en vervolgens toezenden aan de leden van de raad.


11. Voorbereidingsbesluit hoek Boschweg/Einighauserweg (weth. Paes). Beslissing:

1. Aan de raad voorgesteld om een voorbereidingsbesluit te nemen ten behoeve van de realisatie van een nieuwe basisschool voor Einighausen en Guttecoven;

2. Aan de Raad voorgesteld de bevoegdheid voor het verlenen van vrijstelling op grond van artikel 19 lid 1 juncto , lid 4, sub b. van de Wet op de Ruimtelijke Ordening aan Uw college te delegeren.