Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk introduceert Autodesk Revit 4.5

Bouwsector gebaat bij betere coördinatie van ontwerpproces en verbeterde functionaliteit voor accurate kostencalculaties

Rotterdam, 16 oktober 2002 Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert Autodesk Revit 4.5. Met Autodesk Revit 4.5 kunnen bouwbedrijven constructiescenario s opstellen en bijbehorende materiaallijsten genereren waardoor planning en beheer van bouwprojecten aan efficiëntie winnen en kosten nog accurater kunnen worden berekend en geanalyseerd. Daarnaast staat de building modeler van Autodesk Revit 4.5 garant voor accurate ontwerpdetails, een verbetering van de productiviteit en een gestroomlijnde workflow.

Nieuwe en/of verbeterde functies


· Constructiefasen dankzij het geavanceerde documentatiesysteem van Autodesk Revit kunnen bouwbedrijven de logistiek en de verschillende fasen van een bouwproject tot in detail in kaart brengen en analyseren. De applicatie helpt ook bij het beheer van materiaalvoorraden en hoe deze worden opgeslagen. Het resultaat is een snelle en efficiënte uitvoering van bouwprojecten.

· Betrouwbare materiaallijsten Revit 4.5 biedt twintig materiaalrapporten die, ongeacht het aantal wijzigingen in het model, consistent blijven en een betrouwbaar beeld geven van het benodigde materiaal, bijvoorbeeld beton, prefab-wanden, specie, staal en bekabeling. Op basis van deze gegevens kunnen dankzij de verbeterde ODBC-compatibele exportfunctie betrouwbare kostencalculaties en analyses worden uitgevoerd.

· Constructiedetails aangezien constructiedetails met grote precisie kunnen worden vastgelegd, is het maken van bouwtekeningen een stuk eenvoudiger. Bovendien wordt tijd bespaard door de toepassing van graphics op ontwerpintensieve constructieonderdelen; deze graphics kunnen vervolgens worden gerenderd.

· Productiviteit de productiviteit gaat erop vooruit dankzij functies die voor een betere workflow tussen teamleden zorgen, die de voorbereiding van graphics voor uiteenlopende doeleinden vereenvoudigen en die het weergeven en afdrukken van modellen versnellen.

·

Beschikbaarheid

Autodesk Revit 4.5 is nu verkrijgbaar via het Subscription Programma, in de talen Engels, Nederlands en Italiaans. Meer informatie is ook te vinden op www.autodesk.nl/revit.

Autodesk

Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl

Opmerking voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux

Swetlana Westermeijer

Tel.: 010 288 50 32

GSM: 06 22 695 697

e-mail: swetlana.westermeijer@autodesk.com

Potters PR

Monique Potters

Tel.: 0345 501595

GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl