Ingezonden persbericht


Nieuwe TOPCALL Line Server:
maximale kracht / minimale ruimte

Zaltbommel, 17 oktober 2002 -- TOPCALL International AG introduceert de lang verwachte nieuwe generatie van haar hardwareplatform - Line Server LS1. Deze compacte nieuwe hardware (45 mm hoog) is gebaseerd op een innovatieve IP-clusteringarchitectuur. Deze architectuur maakt gebruik van bestaande standaarden met "hot swappable" interfacekaarten, tot vier interne signaalprocessoren en een dubbele LAN-interface. TOPCALL's volledige fail-over benadering wordt daardoor uitgebreid.

De 'plug & play' LS1 biedt op elk moment bescherming tegen mogelijke fouten, hetgeen in vergelijking met bestaande oplossingen een groot voordeel is. Tegenwoordig leveren standaard Unified Messaging-providers een server die meerdere interfacekaarten bevat. Als de server down is, dan geldt dat ook voor alle kaarten. Dit is geen ideale situatie voor een bedrijf dat rekent op 24-uurs beschikbaarheid van communicatie. TOPCALL's IP-gebaseerde Line Servers maken gebruik van bronnen onder verschillende applicatie-servers, zodat als er een server offline is er geen enkel voice- of faxkanaal verloren gaat. Vanwege de "hot swappable" interfacekaarten kan een kapotte kaart bovendien gemakkelijk worden vervangen zonder de box te openen of de applicatieserver uit te zetten, hetgeen maximale beschikbaarheid garandeert. De LS1 is direct verbonden met de gezamenlijke PBX- of PTT-lijnen en ondersteunt en beheert de gelijktijdige verzending van voice- en faxboodschappen. Het compacte ontwerp van LS1 is uitermate geschikt voor aanpassingen - "stack 'em and rack 'em". Eén enkele LS1 ondersteunt 30 voice- en faxlijnen. Het aantal kanalen kan worden uitgebreid door een andere IP-gebaseerde LS1 toe te voegen aan de specifieke LAN-switch en de nieuwe kanalen te configureren op de applicatie-server.

De LS1 is een op zichzelf staand 'plug & play' component, waarvoor geen extra hardware of software geïnstalleerd hoeft te worden. Problemen die kunnen ontstaan bij gebruik van verschillende technologieën van verschillende aanbieders, bijvoorbeeld met betrekking tot updates en compatibiliteit, worden hiermee voorkomen. De oplossing kan worden toegepast in combinatie met een TC-server of elke server die Windows 2000 HCL ondersteunt.

Een ander groot voordeel van de LS1-architectuur, is de garantie dat er geen toegang kan worden verkregen tot netwerkbronnen. Het is niet mogelijk de LS1 te gebruiken om toegang te krijgen tot het gezamenlijke netwerk. Indien de klant dat wil, kan een firewall tussen de LS1 en de applicatieserver voor dubbele beveiliging zorgen om ongewilde toegang tot bedrijfsgegevens te voorkomen. Een grote klant uit de Zwitserse bankwereld merkt op: 'De integriteit van onze gegevens is noodzakelijk en met behulp van TOPCALL's nieuwe architectuur konden wij onze belangrijkste bedrijfsprocessen integreren, zonder risico's voor onze gegevens en ons netwerk.'

'De nieuwe LS1 hardware is weer een belangrijke stap om de hoogste beschikbaarheids- en schaalbaarheids-standaarden op de consumentenmarkt veilig te stellen.' legt Frank Bouwmeester, CTO van TOPCALL uit. 'Met LS1 kunnen wij klanten
zowel eenvoudige installatie en upgrades bieden, als een praktisch ongelimiteerde schaalbaarheid. LS1 is ook ideaal voor kantoren met meerdere filialen, omdat met één server verschillende filialen kunnen worden ondersteund, zonder dat dat veel onderhoud vergt.' Het single server concept van TOPCALL stelt klanten in staat alle communicatie van hun organisatie te beheren en te archiveren op één enkel platform - de TOPCALL server. Dit resulteert erin dat de technologie tegelijkertijd het netwerkbeheer vereenvoudigt en de bedrijfsprocessen optimaliseert.

Nadere informatie: op www.topcall.nl of bij TOPCALL Nederland B.V. (tel: 0418-570 424)



Ingezonden persbericht