Politie Amsterdam-Amstelland

Grote fietsverlichtingscontrole
17-10-2002. Gisteravond van zeven uur tot middernacht heeft de politie in samenwerking met 3VO en een lokale fietsenmaker een fietsverlichtingscontrole gehouden. Fietsers die werden gesnapt met ondeugdelijke verlichting konden onder een bekeuring vandaan komen door ter plaatse een verlichtingssetje te laten monteren. Er werden 543 fietsers bekeurd omdat zij geen of ondeugdelijke verlichting op hun tweewieler hadden. Hiervan lieten 542 bestuurders door de fietsenmaker een verlichtingsset monteren, waarna de bekeuring werd ingetrokken. Het wachten werd veraangenaamd door de koffie en koeken die werd aangeboden door 3VO.


---

Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.

---
Raadsels steekpartij ontrafeld
17-10-2002. De politie heeft de raadsels rond een steekpartij waarbij iemand dodelijk gewond raakte in een woning in Amsterdam-West ontrafeld. In de nacht van dinsdag op woensdag meldde zich bij politiebureau Meer en Vaart een 22-jarige man die verklaarde dat er in een woning in Amsterdam-West iemand was doodgestoken. De politie stelde direct een onderzoek in, maar vond geen slachtoffer. Wel werden er sporen aangetroffen die het verhaal bevestigden. De melder werd aangehouden omdat er nogal wat tegenstrijdigheden in zijn verklaringen zaten. Hoewel de rechercheurs nog steeds geen slachtoffer hadden, wees alles erop dat er in genoemde woning inderdaad iemand ernstig was verwond of mishandeld.

De zaak kwam tot een ontknoping toen woensdagmiddag rond vijf uur een 31-jarige man zich bij de politie meldde die aangaf dat hij iemand om het leven had gebracht. Hij had het slachtoffer neergestoken en ergens in het recreatiegebied Spaarnwoude begraven. Gisteravond werd daar het stoffelijk overschot aangetroffen. Verdachte en slachtoffer waren bekenden van elkaar. Als motief voor zijn gruwelijke daad gaf de verdachte aan het niet eens te zijn met de wijze waarop zijn opponent in het leven stond.
Gewapende overval
17-10-2002. Gisteravond vond een gewapende overval plaats op een winkel aan de Burgemeester Rendorpstraat. Twee mannen met bivakmutsen kwamen rond half zes de zaak binnen, bedreigden een medewerker met een vuurwapen en eisten geld. Nadat het slachtoffer gehoor had gegeven aan deze eis verlieten de rovers met onbekende buit de winkel. Ongeluk met graafmachine
17-10-2002. Een 31-jarige man is gistermiddag in een bedrijfshal aan de Siciliëweg onder een graafmachine terechtgekomen en ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer was bezig met het verplaatsen van de machine toen zijn mobiele telefoon afging. Bij het zoeken naar zijn telefoon viel het gevaarte door nog onbekende oorzaak om en kwam terecht op de benen van de man.
20 kilo hasj in auto
17-10-2002. De politie heeft vannacht twee mannen gearresteerd die in een auto reden met 20 kilo hasj. Surveillerende agenten zagen de auto rijden met Brits kenteken en besloten te controleren. Een sterke hasjlucht wekte hun argwaan . De inzittenden van de auto namen hierop de benen. Een verdachte kon na een korte achtervolging worden gearresteerd. De tweede werd later door een politiehond in bosjes aangetroffen. De identiteit van de buitenlandse mannen is nog niet bekend.
Gewonde gewapende overval
17-10-2002. Vanochtend raakte een 27-jarige medewerker van een geldinstelling aan de Weesperzijde gewond toen hij tijdens een gewapende overval werd beschoten.. De overvallers zagen kans via een kennelijk geprepareerd raam de geldinstelling te betreden. Eén gemaskerde rover ging naar binnen, bedreigde de twee aanwezige medewerkers met een vuurwapen en eiste opening van de kluis. Toen aangegeven werd dat dit onmogelijk was schoot de overvaller op één van de medewerkers. Deze werd getroffen in zijn been. Hond bijt man
17-10-2002. Een gerechtsdeurwaarder is gistermiddag gebeten en mishandeld in een woning aan de Bernard Kochstraat . Toen hij binnenkwam, sloot de bewoner de deur achter hem en stuurde zijn Bordeaux Dog op hem af. De opgehitste hond beet het slachtoffer in zijn arm. Vervolgens werd de man door de bewoner in elkaar geslagen. Het slachtoffer is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen geholpen en kon daarna weer naar huis.
5x toegestane promillage
17-10-2002. Agenten betrapten vannacht op de Noordzij een 30-jarige alcomobilist. Hij reed slingerend, zonder verlichting en met sterk wisselende snelheden over de weg. Toen agenten hem aanspraken, rolde hij zowat uit de auto. Er werd een alcoholwaarde gemeten van ruim 2,4 promille. Dit is vijf keer zoveel als wettelijk is toegestaan.
---
Koerier met vuurwapen bedreigd
8-10-2002. Gisterochtend rond halfelf is een 23-jarige koerier bedreigd door een andere scooterrijder. De koerier had eerder in de ochtend al een woordenwisseling met deze bestuurder. Aanleiding was een voorrangskwestie. De koerier stak zijn middelvinger op en reed uiteindelijk weg, maar kwam zijn opponent even later weer tegen op de Amstelveenseweg. Deze herkende de koerier, bedreigde hem met een vuurwapen en schoot in de lucht. Hierna reed de schutter weg in onbekende richting. Het signalement van de schutter luidt als volgt: Het gaat om een ongeveer 25-jarige blanke man met een ongeschoren, bol gezicht en een vrij platte neus. Hij droeg een bordeaux rood regenpak met op borsthoogte en op de mouwen een gele, lichtgevende streep. Hij had een zwarte helm op. De zwarte scooter waar hij op reed, had op de voor en zijkant een zilver/witte sticker met het cijfer 5. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via het volgende telefoonnummer: (020) 559 3550
Hennepplantage
17-10-2002. Gistermiddag is een grote hennepplantage ontdekt in een woning aan Eeftink. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding van wateroverlast. In de woning werd een professionele hennepplantage aangetroffen. Er werden 1257 henneplanten in beslag genomen en vernietigd.