Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 8-10-2002
Monumentenvergunning voor vervanging ramen
De eigenaar van een monument aan de Rijkesluisstraat heeft een vergunning aangevraagd voor het vervangen van drie ramen van de bovenverdieping. Het advies van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg was negatief, maar het advies van de Gemeentelijke Monumentencommissie was positief. Het college heeft besloten om het advies van de Monumentencommissie op te volgen en de vergunning te verlenen.

GSM-antenne
In maart 2002 heeft de gemeente een bouwvergunning verleend voor het plaatsen van een GSM-antenne-installatie in een reclamemast op bedrijventerrein De Scheper. Tegen dit besluit is echter bezwaar ingediend, waarna er een hoorzitting heeft plaatsgevonden bij de commissie Bezwaar- en Beroepschriften. Het college neemt het advies van de commissie over en verklaart de bezwaren gegrond. De bouwvergunning zal alsnog geweigerd worden op grond van artikel 3:2 van de Algemene Wet Bestuursrecht.

Bezwaar tegen collegebesluit
Volgens een inwoner van Oostelbeers verricht een van zijn buren bedrijfsmatige activiteiten die onder de Wet Milieubeheer vallen en die voor de nodige overlast zorgen. In februari heeft het college besloten om voorlopig geen dwangsom op te leggen. Als er overtredingen op de Wet Milieubeheer geconstateerd zouden worden, zou er alsnog een handhavingsprocedure opgestart worden. Tegen dit besluit heeft de klager bezwaar ingediend. Het bezwaar wordt door het college ongegrond verklaard, omdat er bij recente controles nog steeds geen overtredingen zijn geconstateerd.
8-10-2002 (nieuw)

1-10-2002