---
HyperTrust innoveert met e-mail gedreven diensten bovenop betrouwbare opslag

---
Functionele 'Send2Store Demo' vanaf vandaag gratis beschikbaar
Leuven (België), 17/10/2002

HyperTrust, de Leuvense aanbieder van beveiligde opslagtoepassingen via internet, gaat onder de naam "Send2 Services" een nieuwe suite diensten voor opslag en distributie van digitale gegevens lanceren. "Send2Store Premium", de basisdienst van de suite, zal in het vierde kwartaal van dit jaar worden geïntroduceerd. Vandaag stelt HyperTrust alvast een gratis "Send2Store Demo" ter beschikking.

Gebruikers zullen een beroep kunnen doen op de dienst "Send2Store" om grote en kleine hoeveelheden digitale gegevens op te slaan en vervolgens door te sturen en te verwerken via de meest diverse bestaande toepassingen. Daar hebben ze enkel een internetaansluiting en een e-mailadres voor nodig. Als attachment kunnen ze hun bestanden doorsturen naar een Send2Store e-mailadres (demo@send2store.com voor de gratis demo dienst). Daarop stuurt Send2Store automatisch een e-mail terug met een "TrustClip", een onbreekbare internetlink waar te allen tijde kan op worden doorgeklikt om het bestand opnieuw te downloaden. De gebruiker kan de link, die gebaseerd is op een digitale vingerafdruk van het bestand, overal inplakken, zonder probleem doorsturen, en delen met anderen. HyperTrust garandeert de online beschikbaarheid en de integriteit van het bestand.

HyperTrust koos voor de vertrouwde e-mail als gebruikersinterface. Die wordt immers ook regelmatig gebruikt om gegevens te organiseren en terug te vinden. Dit botst in de praktijk vaak op problemen van opslagruimte aan client- en serverzijde. Precies op deze problematiek biedt Send2Store een innovatief en robuust antwoord.

"Send2Store zal vooral aan bedrijven een oplossing bieden voor tal van effectieve problemen bij gegevensopslag en -behandeling," zegt Maarten Willems, CEO van HyperTrust. "Door gebruik te maken van onze dienst kan er immers gevoelig op bandbreedte en schijfruimte worden bespaard. Een tweede voordeel is dat informatie uiterst compact via de TrustClip toch in een mailbox kan bewaard worden, ofwel kan worden vastgehecht waar dat relevant is, bijvoorbeeld in een tekstdocument, een spreadsheet of een boekhoudpakket. Door die unieke "Content in Context" benadering gaan minder gegevens verloren, en kunnen ze ook sneller want logischer worden teruggevonden. Ten slotte biedt de EMC Centera technologie achter Send2Store ook waterdichte garanties over de integriteit van de informatie."

Gratis volledig functionele demoversie Send2Store
Vandaag stelt HyperTrust een gratis maar desondanks volledig functionele demoversie van Send2Store ter beschikking. Gebruikers kunnen de digitale bestanden die ze willen opslaan, e-mailen naar demo@send2store.com. De logische capaciteitsbegrenzingen in deze versie staan geenszins een grondige evaluatie of occasioneel gebruik van Send2Store in de weg: bewaarde bestanden blijven drie maanden lang beschikbaar; tot 5 TrustClips per dag kunnen via deze demoversie worden aangemaakt, waarbij de totale attachmentgrootte tot 5 MB kan bedragen.

"Met deze demonstratieversie streven we verschillende objectieven na. We willen onze nieuwe Send2 Services naambekendheid bezorgen bij het grote publiek," zegt Paul Carpentier, partner bij HyperTrust. "Voorts willen we hen vertrouwd maken met een krachtig nieuw hulpmiddel binnen hun dagelijkse manier van werken. Gebruikers fungeren als marketingkanaal door het onderling versturen van onze TrustClips. Een bepaald percentage zal overschakelen naar een betalend abonnement vanwege de onbeperkte gebruikscapaciteit en een gegarandeerd serviceniveau. Last but not least laat deze demoversie zeer effectieve evaluatie en prototyping toe door potentiële klanten in de bedrijfssfeer."

Om de persmap van HyperTrust te ontvangen, of screenshots van de Send2Store Demo-dienst, gelieve contact op te nemen met NewsEnginePR, Eef De Vos, Tel.: 32 3 260 96 46 of eef.devos@newsenginepr.com
---
END

---
Over HyperTrust NV
HyperTrust is opgericht in mei 2000 als eerste Europese aanbieder van beveiligde communicatie- en opslagdiensten via internet. In november 2000 onderschreven IT Partners en de Advalvas Group een kapitaalverhoging. In mei 2002 verhoogde de Leuvense startup opnieuw zijn kapitaal. De Belgische universiteit KU Leuven werd toen
minderheidsaandeelhouder, naast een consortium privé-investeerders.
Onder het motto 'Your Content in Action' bouwt HyperTrust op het internet een suite van diensten uit die baseren op vertrouwde opslag, met veiligheidskarakteristieken en
-garanties die nauw aansluiten bij de toepassingen waarnaar ze gericht zijn, o.a. in de gerechtelijke, medische, grafische, financiële, professionele en e-government sferen.
HyperTrust biedt vertrouwde opslag aan in een dienstenmodel. Daardoor dient de eindgebruiker geen complexe software te installeren of te onderhouden. Alle diensten zijn perfect en snel integreerbaar in bestaande systemen. De SysTrust-audit - uitgevoerd door Ernst&Young
- bevestigt dat HyperTrust, als derde vertrouwenspartij, voldoende maatregelen neemt voor de betrouwbaarheid, integriteit en onderhoudbaarheid van de diensten.