BedrijfsautoRAI

17-10-2002

Mulder Trucks levert jubileumtruck aan Kamerman

Twee mijlpalen die door Volvo dealer Mulder Trucks B.V. uit Aalsmeer en carrosseriebouwer Burgers zichtbaar zijn gemaakt op de zijkant van de nieuwe truck. Dit, uiteraard, zonder medeweten van Ab Kamerman.

De jubileumtruck is een Volvo FM9 4x2 bakwagen met 340 pk motor en Globetrottercabine. Voor een maximaal brandstof rendement is de truck voorzien van een dakspoiler en chassisskirts die ook de functie van zij-inrijbeveiliging hebben. Om een nog lager brandstofverbruik te realiseren koos Kamerman voor het automatisch schakelsysteem I-Shift. Dit schakelsysteem is uitgevoerd met Fuel & Economy software. I-Shift kiest dan de meest economische wegrijdversnelling en zet de versnellingsbak in een vrijloop, Eco Roll, als de chauffeur geen gas geeft.

De radio/cd speler en de telefoon worden bediend vanaf het stuurwiel. Ab Kamerman: Veiligheid is binnen ons bedrijf belangrijk. De hands-free techniek voor de radio/cd en telefoonbediening die Volvo nu af fabriek kan leveren passen daar uitstekend bij. De luidspreker en microfoon van de telefoon zitten in de rugleuning van de stoel gemonteerd. Ook het automatische schakelsysteem I-Shift zorgt er voor dat de chauffeur zich betere kan concentreren op het verkeer.

Kamerman rijdt met ruim dertig voertuigen. Het bedrijf is actief op het gebied van handeling en distributie van luchtvracht. Voor de handeling heeft Kamerman op Schiphol een loods van 2.500 m2 waar behalve op- en overslag ook douane afhandeling plaats vindt. Ab Kamerman is in 1990 begonnen als zelfstandig ondernemer na lange tijd als luchtvrachtmedewerker bij diverse expediteurs op de luchthaven Schiphol te hebben gewerkt. Momenteel telt het bedrijf Kamerman circa veertig 40 medewerkers.