DE BOER INVESTMENT B.V
http://www.deboer.com

De Boer realiseert sportaccommodatie voor de Olympische Spelen 2004 in Athene

Nieuwe toepassingen van De Boer accommodatie bieden uitkomst bij de voorbereiding voor de Olympische Spelen.

Athene /Alkmaar, 17 oktober 2002 . Met de oplevering van een multifunctioneel sportcomplex in Aghios Kosmas, gelegen aan de Middellandse zee aan de rand van Athene, heeft De Boer in recordtijd een unieke toepassing van tentstructuren afgerond. In 70 dagen werden drie volledig ingerichte sporthallen gerealiseerd en overgedragen aan het Griekse Ministerie van Sport en Cultuur. De accommodaties worden tot aan de Olympische Spelen gebruikt voor de trainingen van de nationale Griekse selecties van het gewichtheffen, boxen, worstelen, basketbal en atletiek.

De flexibele accommodatie oplossingen van De Boer bleken uitermate geschikt om een dergelijk complex in zeer korte termijn te realiseren. Het unieke Delta overkappingsysteem van De Boer vormt de basis van de sporthal voor de Griekse basketbal selectie. De flexibele dakstructuur van het Delta systeem in units van 5 bij 5 meter en de variabele zijwandhoogte waren zeer geschikt om deze negen meter hoge hal van 25 bij 30 meter te vervaardigen. Vier Alu hallen vormen het onderdak voor het trainingscomplex van 2.640 m2 voor de worstelaars, boksers en gewichtheffers. Voor het indoor atletiekcentrum werd een staalconstructie van 3.500 m2 gebouwd met daarin onder andere een wedstrijdbaan voor de 100 meter sprint.

De Boer uit Alkmaar leverde niet alleen de accommodatie, maar was tevens hoofdaannemer van dit project. De bouwvoorbereiding, betonnen funderingen en vloeren, de zijwandbedekking bestaande uit geïsoleerde panelen, maar ook de airconditioning, verlichting en bekabeling, de sportvloeren en verdere inrichting werden door De Boer op basis van het .turn-key. principe gerealiseerd. Dit project onderstreept de unieke rol die De Boer wereldwijd vervult op het gebied van tijdelijke accommodaties.

Het door De Boer ontwikkelde accommodatie concept bleek zowel voor de Griekse overheid als ATHOC, het organisatie comité van de Olympische Spelen 2004, de meest geschikte oplossing te zijn: de bestaande sport- accommodaties kunnen op deze manier worden aangepast voor de Olympische Spelen zonder dat dit ten koste gaat van de noodzakelijke trainingsfaciliteiten voor de Griekse atleten.

Daarnaast zijn grote investeringen, in traditioneel te bouwen sportcomplexen, overbodig. De snelheid van semi-permanent bouwen met De Boer accommodaties bracht bovendien met zich mee dat er een behoorlijke inhaalslag is gemaakt op het tijdschema van oplevering van Olympische accommodaties.

De aanwezigheid van Minister Venezelous van het Ministerie van Sport & Cultuur bij de oplevering van het sportcomplex onderstreept de betrokkenheid van de Griekse regering bij de verdere voorbereiding op de Olympische Spelen. Dat de tijdelijkheid van De Boer accommodaties een relatief begrip kan zijn bleek tijdens de ingebruikname. Onder de indruk van de kwaliteit van het complex heeft de Griekse overheid inmiddels besloten dat de accommodatie een permanent karakter zal krijgen, iets wat zonder verdere aanpassingen mogelijk is. De sportaccommodatie zal ook na de Olympische Spelen als trainingscomplex in gebruik blijven.


- einde bericht -

Over de De Boer Groep:

De Boer Groep is al vanaf 1924 actief op het gebied van tijdelijke accommodaties. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot wereldwijd marktleider met een jaarlijkse omzet van 80 miljoen Euro en circa 350 medewerkers. De Boer heeft, naast de hoofdvestiging in Alkmaar, kantoren in Engeland, Duitsland, Oostenrijk, België en de Verenigde Staten. De Boer creëerde tijdelijke accommodatie voor onder meer de Olympische Spelen, de Ryder Cup, de 24-uurs race van Le Mans en de G8 Conferentie in Keulen. Daarnaast bouwt De Boer onder andere tijdelijke accommodatie voor het Ministerie van Justitie (asielzoekerscentra en penitentiaire inrichting), SHELL (bedrijfsrestaurant en conferentieruimte) en Schiphol (tijdelijk bagage afhandelingcentrum).

Noot voor de redactie,