Apple Benelux

Aantal downloads van QuickTime 6 van Apple overschrijdt 25 miljoen

Industriestandaard MPEG-4 zeer goed ontvangen

Bunnik, 15 oktober 2002-Apple kondigt vandaag aan dat er in nog geen 100 dagen meer dan 25 miljoen exemplaren van QuickTime 6 zijn gedownload. Dit illustreert de enorme vraag die er momenteel is naar de op open standaarden gebaseerde MPEG-4-structuur die de basis vormt voor QuickTime 6. Hiermee, en met de bijna 200.000 downloads van de gratis QuickTime Streaming Server en de Darwin Streaming Server, is Apple de grootste leverancier van complete
MPEG-4-streamingoplossingen.

"Met meer dan 25 miljoen downloads in 100 dagen heeft QuickTime 6 een flitsende start gehad", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Waarom zou je ook betalen voor een streamingoplossing van een gespecialiseerde leverancier, als Apple de eerste op open standaarden gebaseerde en overal verkrijgbare streamingoplossing gratis aanbiedt?"

"Jive Records heeft met behulp van MPEG-4 een gigantisch aantal videostreams uitgezonden van het uitsluitend op het internet uitgebrachte, door Britney Spears gezongen nummer I Love Rock and Roll", aldus Jeff Dodes, vice president New Media van Jive Records. "Dankzij QuickTime 6 hebben we uitstekend geluids- en beeldmateriaal van een van onze populairste artiesten kunnen aanbieden aan fans over de hele wereld."

"'Yankee Hotel, Fox Trotí is het succesvolste album van WILCO tot nu toe. Het succes heeft alle verwachtingen overtroffen. Zonder QuickTime en MPEG-4 op onze website was dat niet mogelijk geweest", aldus Tony Margherita, manager van WILCO. "We verzorgen deze week zelfs een live-uitzending vanuit de 930 Club in Washington D.C. met behulp van MPEG-4. MPEG-4 is gewoon de beste manier om materiaal van topkwaliteit te leveren voor een groot aantal verschillende bandbreedten."

"Discreet cleaner 6 voor Apple Macintosh, dat QuickTime 6 ondersteunt, is het antwoord van Discreet op de groeiende vraag naar programmatuur voor het coderen van materiaal in de MPEG-4-standaard. Discreet ondersteunt al jaren de nieuwste en beste coderingsstandaards, en met cleaner zetten deze traditie voort", zegt Joseph Klingler, senior director Software Development van Discreet.

QuickTime 6 met MPEG-4-ondersteuning, dat werd uitgebracht op 15 juli van dit jaar, is de toonaangevende, op standaarden gebaseerde programmatuur van Apple voor de ontwikkeling, productie en levering van beeld en geluid van hoge kwaliteit via het internet, draadloze netwerken en breedbandnetwerken. Het afgelopen jaar hebben maar liefst meer dan 126 miljoen gebruikers QuickTime Player van het internet gedownload en zijn er tientallen miljoenen exemplaren meegeleverd met digitale camera's, programmapakketten en geavanceerde muziek-cd's. QuickTime 6 kan door Mac- en Windows-gebruikers gratis worden gedownload vanaf www.apple.com/nl/quicktime/download en www.apple.com/benl/quicktime/download.

©2002 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Power Mac, Xserve, Quartz, QuickTime, Finder, Sherlock, Rendezvous, Velocity Engine, iMovie, iPhoto, iTunes, SuperDrive, Apple Store en AirPort zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr