AutoRai

17-10-2002

Peugeot 607 Executive

Eind 2000 is de Peugeot 607 in ons land leverbaar. Inmiddels is de limousine een vertrouwde verschijning op de Nederlandse wegen geworden. In het H-segment blijkt de 607 een alternatief voor mensen iets anders willen dan een conventionele zakensedan.

Sinds de introductie is de grootste Peugeot verkrijgbaar in de Standaard- en Pack-uitvoering. Daarnaast heeft Peugeot nu de bijzonder luxe Executive-uitvoering aan het gamma toegevoegd. De 607 Executive is leverbaar met de 2.2 16V benzinemotor, met de 2.2 HDi turbodieselmotor en met de 210 pk sterke V6-24V. Uiteraard kan elke Executive zowel met een handgeschakelde vijfversnellingsbak als met een autoadaptieve automatische versnellingsbak met sequentiële bediening geleverd worden.

De 607 Pack is al compleet met accessoires zoals parkeerhulp, gelaagde zijruiten en navigatie met kleurenscherm, de Executive voegt daar nog alarm, lederen bekleding die naar keuze van de klant in onder andere rood, bruin en zwart te leveren is, Xenon koplampen, stoel- en achterbankverwarming en fraaie 17 inch lichtmetalen Félinevelgen aan toe. Vanwege de bijna allesomvattende standaarduitrusting van de 607 Executive is de optielijst voor dit model beperkt tot een schuif/kanteldak en een geïntegreerde telefooncombinatie.

Zoals bij elke andere 607 heeft de klant ook bij de Executive-uitvoering keuze uit vier interieursferen: Ebène, dat het lederen interieur combineert met houtafwerking, Diamant, dat gedomineerd wordt door grijstinten en Titane dat een dynamisch carbondesign met leder combineert. Tenslotte staat Ivoire voor een luxe lichtbeige entourage gecombineerd met houtafwerking.

De Peugeot 607 Executive is per direct leverbaar vanaf EUR. 43.900,-.