Arrondissementsparket Den Haag

Den Haag, 17 oktober 2002

FIOD-ECD ontmantelt vier hennepkwekerijen

De FIOD-ECD heeft, na een onderzoek van enkele maanden, in een gezamenlijke actie met Politie Haaglanden, Politie Zeeland, Politie Rotterdam-Rijnmond en Politie Gelderland-Zuid op maandag 14 oktober vier hennepkwekerijen in Zoetermeer, Rotterdam, Heerewaarden en Burgh Haamstede ontmanteld.

Op maandag 14 en dinsdag 15 oktober zijn vier mannen (een 23-jarige man uit Rotterdam, een 34-jarige man uit Den Haag, een 38-jarige man uit Rotterdam en een 60-jarige man uit Vlaardingen) aangehouden op verdenking van onder meer overtreding van de Opiumwet, deelname aan een criminele organisatie, heling, overtreding van de accijnswet en belastingfraude.

In totaal zijn ruim vijftienduizend hennepplanten, ongeveer 180 kilo kant en klare hasj en een aantal lampen in beslaggenomen. Bij doorzoekingen in woningen en bedrijfspanden in Rotterdam, Den Haag, Vlaardingen en Delft zijn bovendien sieraden, een speedboot, een jetski, een vuurwapen, drie personenauto's, een vrachtauto en ongeveer 400.000 euro aan contant geld in beslaggenomen.

Vandaag, donderdag 17 oktober, worden de vier verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Haag.